Två tredjedelar av Android-antivirusappar blockerar mindre än 30 procent av hoten

0 Shares

Skadlig mobiltelefon

I en av de största testerna av Android-antivirusprogram som någonsin genomförts, av 250 testade appar visade majoriteten sig vara tvivelaktiga, osäkra eller ineffektiva.

Oberoende testorganisation AV-Comparatives testade apparna mot en rad vanliga hot och fann att vissa inte skyddar användarna ordentligt.

Mindre än en av tio av de testade apparna försvarade sig mot alla 2000 skadliga appar, medan över två tredjedelar misslyckades med att nå en blockfrekvens på till och med 30 procent. Genom att använda en automatiserad testprocess (utvecklad i samarbete med universitetet i Innsbruck) använde testet fysiska Android-enheter snarare än en emulator för att säkerställa de mest exakta resultaten. Eventuella skadliga programprover som inte upptäcktes i en on-demand-genomsökning installerades och kördes, vilket ger säkerhetsprogrammen alla möjligheter att bevisa deras skyddande kapacitet.

“Även om antalet Android-säkerhetsappar på marknaden har ökat sedan förra året, visar vårt test att en mindre andel av de tillgängliga apparna faktiskt kommer att ge ett effektivt skydd”, säger AV-Comparatives grundare och VD Andreas Clementi. “Förra året kunde en tredjedel av säkerhetsapparna vi testade inte upptäcka ens 30 procent av skadliga prover. I år steg andelen till över två tredjedelar. Användarnas betyg i Google Play Store kan visa att en säkerhetsapp är enkel att använda Men utan oberoende tester kan användarna inte vara säkra på om dess upptäckter är äkta, eller om det har gett ett skadligt program en ren hälsa. Vår testrapport låter dig veta vilka program som skyddar din Android-enhet utan falska larm. “

Om du vill se till att din enhet är ordentligt skyddad finns det 23 appar som uppnådde 100 procent upptäckt och 14 hanterade mer än 99 procent.

För en fullständig lista över alla appar testade med deras poäng och detaljer om den använda metoden, besök AV-Comparatives webbplats.

Bildkredit: Rawpixel / depositionsfoto

0 Shares