Tvinga till Windows 7 säkerhetsuppdateringar även om du inte har antivirusprogram installerat

0 Shares

Windows 7-klistermärke

Kompatibilitetsproblem med korrigeringar för Meltdown och Spectre-sårbarheter gjorde att Microsoft blockerade lanseringen av säkerhetsuppdateringar till Windows-användare. Företaget har precis ändrat sin policy för Windows 10-användare, men det hjälper inte någon som kör Windows 7 eller 8.x.

Problemet är att uppdateringar blockeras för personer som inte har installerat antivirusprogram som är kända för att vara helt kompatibla. När sådan programvara installeras skapas en registerpost, vilket gör att uppdateringar kan installeras. Om du har bestämt dig för att riskera att fungera utan antivirusprogram installerad kommer detta register inte att skapas och du kommer inte att få säkerhetsuppdateringar. Om du inte hackar det är det.

Se även:

Naturligtvis är det en risk att välja att använda din dator utan att ett antivirusverktyg är installerat, men det är en som du är fri att ta – men som uppdateringssituationen visar kan det finnas oönskade biverkningar. Med en snabb registerredigering är det dock möjligt att återta kontrollen över din dator, aktivera uppdateringar och tar några steg för att säkra den.

Så … här är vad du behöver göra:

    Slå Windows-tangent och R, typ regedit och tryck Stiga på. Klick OK om en dialogruta för kontroll av användarkonto visas Navigera till HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion QualityCompat (om du inte ser den här nyckeln måste du skapa den manuellt) När du har valt QualityCompat-tangenten klickar du på Redigera > Ny > DWORD (32-bitars) värde och namnge det cadca5fe-87d3-4b96-b7fb-a231484277cc Stäng Registerredigeraren och starta om Windows.

Om du nu startar Windows Update bör du upptäcka att du kan ladda ner uppdateringar.

Bildkredit: 360b / Shutterstock

0 Shares