Tvinga Windows 10 att alltid använda DITT val av webbläsare och sökmotor

0 Shares

Windows 10 har ett antal saker som användare tycker är irriterande om det, inte minst att det tvingar dig att använda andra Microsoft-produkter. Skriv en webbfråga i Windows-sökrutan eller fråga Cortana något, och resultaten du får kommer från Bing.

Microsoft har nyligen ersatt sin gamla Edge-webbläsare med en Chromium-version, och även om detta är en stor förbättring har mjukvarugiganten tvingat den till användare och gjort det svårt (men tack och lov inte omöjligt) att ta bort.

SE ÄVEN:

Om du hellre vill ha kontroll över vilken webbläsare du använder och vilken sökmotor som kommer till liv när du frågar en fråga i Windows, behöver du sökdeflektor.

Detta nyligen uppdaterade verktyg låter dig ange vilken sökmotor och webbläsare som används av Windows och första gången du kör den behöver du bara ange dina önskade val. Det är väldigt enkelt, men om du stöter på problem finns det en detaljerad Search Deflector Wiki här.

Det finns gratis och betalda versioner av Search Deflector, även om båda är desamma. Den gratis är dock inte signerad, så det kan generera falskt positivt med ditt antivirusprogram. Som sagt, det installerade bra för mig.

Du kan ladda ner Search Deflector från GitHub-sidan.

Bildkredit: ShotPrime Studio / Shutterstock

0 Shares