Tvinga Windows 10 att installera maj 2019-uppdateringen NU

0 Shares

Efter en längre testperiod i Release Preview-ringen har Microsoft äntligen börjat rulla ut maj 2019-uppdateringen till Windows 10-användare, om än på ett “uppmätt och strykt” sätt.

Du kanske kan få det nu genom att gå igenom inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows uppdatering eller, om inte, via Media Creation-verktyget. Det finns dock ett mycket enkelt sätt att tvinga Windows 10 att starta uppgraderingsprocessen omedelbart.

Om den nya funktionsuppdateringen för närvarande inte visas i Windows Update, gå till sidan Ladda ner Windows 10 och klicka på Uppdatera nu knapp. Om du gör det hämtas Windows 10 Update Assistant – en liten 5,9 MB-fil.

Spara och starta detta och klicka sedan på Uppdatera nu knapp. Det kommer att kontrollera att din dator är kompatibel när det gäller CPU, minne och diskutrymme, och sedan ladda ner och verifiera de filer som behövs för uppdateringen.

Du kan minimera programmet och låta det gå i bakgrunden. När allt är klart kan du välja när du vill starta uppdateringen. Det är en uppgradering på plats, så när Windows startar om kommer dina filer att vara exakt där du lämnade dem.

Om assistenten stöter på några problem med uppdateringen kommer det att stoppa det och du måste vänta tills vad problemet än är (troligen en drivrutins- eller tjänstekompatibilitet) blir fixad.

Fotokredit: Khosro / Shutterstock

0 Shares