Twitter-appen återgår till macOS

0 Shares

Twitter macOS

I mer än ett år har macOS-användare varit utan en officiell Twitter-klient på skrivbordet – mer om det inom kort. Men nu, tack vare Project Catalyst för macOS 10.15 Catalina, går en Twitter-app tillbaka till Mac.

Twitter säger att Apples Project Catalyst innebär att det har varit enkelt att använda koden från iOS-versionen av klienten för att skapa en inbyggd macOS-app. Företaget har också avslöjat varför det var Mac Twitter-klienten försvann i första hand.

Se även:

Twitter förklarar att det beslutade att fokusera på mobilappar eftersom det blev opraktiskt att underhålla appar med olika kodbaser. Men nu gör Project Catalyst det enkelt att skapa macOS-app från iOS-appen, en delad kodbas är möjlig.

I ett inlägg om återkomsten av Twitter för Mac-användare säger företaget:

Vi är glada över att Project Catalyst kommer att göra det möjligt för oss att ta tillbaka Twitter till Mac genom att använda vår befintliga iOS-kodbas. Vi kommer också att kunna lägga till inbyggda Mac-funktioner utöver vår befintliga iPad-upplevelse, samtidigt som vi håller vårt underhåll effektivt eftersom vi fortsätter att förbättra denna delade kodbas under de kommande åren.

Det fortsätter att säga:

Den nya appen Twitter för Mac kommer att använda vår befintliga iOS-kodbas snarare än att byggas från en separat kodbas, enligt samma framgångsrika strategi som vi har använt med webben för att utöka våra klienter som stöds. Genom att stödja viktiga Mac-specifika beteenden ovanpå vår iOS-kod kommer vi att kunna upprätthålla funktionsparitet över våra iOS- och Mac-appar med relativt låga långsiktiga underhållskostnader.

MacOS Twitter-klienten är inte bara en direktport i iOS-versionen. Nya funktioner kommer att läggas till som är unika, inklusive “anpassningsbara fönster med dynamiskt innehåll, stöd för flera fönster, inbyggda meddelanden, dra och släpp och stöd för tangentbord”. Twitter tillägger: “Det kan till och med finnas några nya spännande funktioner som vi inte har kunnat bygga för mobila enheter som vi är glada att dela på hösten!”

0 Shares