Twitter dödar push-aviseringar för appar från tredje part – här är vad du behöver göra

0 Shares

Twitter-logotyp och kuvert

Från och med imorgon – torsdagen den 16 augusti – Twitter inaktiverar push-meddelanden för tredjepartskunder. Om du använder Twitterific, Fenix ​​eller Plume kan detta innebära att du missar viktiga meddelanden när Twitter klämmer ner vad tredjepartsverktyg kan göra.

Twitter har länge haft ett stormfullt förhållande med apputvecklare, inklusive dess uppriktigt bisarra tokengräns som effektivt begränsar antalet användare som någon app någonsin kan locka till sig. Det senaste steget faktureras som en del av en säkerhetsenhet, men det är ett som kommer att påverka ett stort antal människor. Det finns något du kan göra för att du ska få Twitter-aviseringar på din iPhone eller Android-telefon, men det är inte perfekt.

Se även:

Först och främst är det viktigt att notera att när push-meddelanden slutar fungera för dig är det inget personligt. Twitter har inte vidtagit åtgärder mot dig, och det har inte heller utpekat klienten du har valt att använda – det är bara en del av att svepa nya policyer som påverkar alla användare och utvecklare på olika sätt.

Tyvärr är det enda sättet att få push-aviseringar på din Android eller iPhone att installera den officiella Twitter-klienten (som du kan ladda ner från App Store eller Google Play). I appen går du till Inställningar och letar efter inställningarna för Push Notification där du kan anpassa vad du vill bli meddelad om.

Naturligtvis betyder det inte att du måste använda sig av den officiella Twitter-klienten – du använder den bara som ett sätt att hålla koll på aviseringar. När en push-avisering visas kan du helt enkelt välja att öppna din föredragna app istället.

Med tiden är det möjligt att vissa klienter kommer på något av en lösning, men det här kanske inte är en idé som Twitterific noterar:

Kommer de senaste ändringarna att göra att du överväger att byta till den officiella Twitter-klienten, eller kommer du att hålla fast vid din nuvarande favorit?

Bildkredit: AlesiaKan / Shutterstock

0 Shares