Twitter dödar sin Mac-app, och det är bra

0 Shares

2016 köpte jag min allra första Mac – en vacker MacBook Pro med Touch Bar. Sedan dess har den bärbara datorn och jag varit oskiljaktiga. Datorn kommer med mig när jag går till exempel ett kafé, men den fungerar också som mitt skrivbord när jag är hemma genom att ansluta till en stor bildskärm, tangentbord och mus. Med andra ord, jag älskar datorn, men också, jag beundrar verkligen macOS.

När jag först började använda Mac hämtade jag en massa program som jag trodde jag skulle tycka om. Som en stor Twitter-användare installerade jag självklart den officiella appen för det sociala nätverket. Vet du vad? Det suger. Jag försökte få det att fungera, men i slutändan var det bara en mycket bättre upplevelse att använda en webbläsare. På alla stationära operativsystem är användarna klokt att använda en webbläsare. Låt oss vara ärliga – Twitter-appar sparas bäst för smartphones och surfplattor. Twitter företaget håller tydligen med på, som i dag dödar det officiellt Mac-appen.

Utan varning drog företaget appen från Mac App Store och gav ut följande tweet.

Vi fokuserar våra ansträngningar på en fantastisk Twitter-upplevelse som är konsekvent över alla plattformar. Så från och med idag kommer Twitter för Mac-appen inte längre att vara tillgänglig för nedladdning, och om 30 dagar stöds inte längre.

För fullständig Twitter-upplevelse på Mac, besök Twitter på webben.

Om du redan har appen installerad på din Mac kan du fortsätta använda den nästa månad. Därefter måste du fatta ett beslut – komma åt Twitter med din webbläsare eller välja en app från tredje part. Två sådana populära appar är Tweetbot ($ 10) och Twitterrific ($ 20). Recensioner för båda är fantastiska, men det förra anses av många vara det bästa – jag använder det ibland på iOS och kan garantera att det är utmärkt.

Notera: Twitteriffic har ett nytt fast pris på bara 7,99 dollar! Utvecklarna gör detta för att “fira” den officiella Twitter-appens död.

Trots att döda Mac-appen är rätt drag, är inte alla glada över det. Den populära Apple-bloggaren John Gruber har uttryckt sin besvikelse över Daring Fireball. Gruber avslutade sitt inlägg med följande rad.

Folk väljer Mac eftersom de vill ha bäst upplevelse – inte samma upplevelse de kan få på en $ 200 Chromebook.

Även om jag håller med om att Mac-användare förväntar sig en högkvalitativ upplevelse, skulle jag hävda att webbversionen är den bästa upplevelsen. Det faktum att samma upplevelse kan göras på andra plattformar är oväsentligt.

Titta, macOS är bra för många saker, men för åtkomst till webben – inklusive sociala medier – är det inte bättre än en Chromebook. Heck, ur ett säkerhetsperspektiv är Googles stationära operativsystem utan tvekan överlägsen till macOS när du surfar på webben. Och ja, en dator som kör den kan fås för 200 dollar. Så?

Är du arg för den officiella Twitter för Mac-appen? Berätta för mig dina tankar i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Memo Angeles / Shutterstock

0 Shares