Twitter tar tillbaka den omvända kronologiska tidslinjen från och med idag

0 Shares

Twitter-gnistknapp

För dem som gillar enkel kronologi har Twitters insisterande på att leverera tweets i en algoritmdriven ordning som till synes är slumpmässigt länge varit en källa till frustration. Idag lanserar den sociala webbplatsen ett nytt sätt att växla mellan omvänd kronologisk ordning eller den algoritmstyrda “topp tweets” -beställningen.

För att möjliggöra enkel växling mellan de två lägena rullar Twitter ut en ny “gnistrande” -knapp till sin mobilapp. Förändringen görs tillgänglig för iOS-användare först, men Android-ägare kommer inte långt efter.

Se även:

Alternativet har testats i ett antal veckor, men är nu tänkt redo för primetime. Twitter delade nyheterna i en tweet och – bortsett från upprepade samtal om att en redigeringsknapp ska läggas till i tjänsten – är svarstråden till stor del mycket positiv. I tweeten hänvisas endast till iOS- och Android-apparna, så det är inte klart när – eller om – alternativet kommer på webben (även om det är svårt att föreställa sig att det inte kommer någon gång.

Lättväxlingen välkomnas särskilt av Twitter-användare som tenderar att föredra den algoritmstyrda tidslinjen, men måste växla till omvänd kronologiskt läge för att göra det lättare att följa liveevenemang.

Även om det har varit möjligt att växla mellan lägen en liten stund, har detta krävts grävning i inställningar. Den nya gnistknappen tar den ur skuggorna, vilket gör det mer troligt att människor kommer att se det och dra nytta av det.

0 Shares