Twitters nya dämpningskontroller gör det lättare att undvika troll

0 Shares

holding-twitter-logo

Missbruk, trakasserier och trolling på Twitter är ett allvarligt problem, och något som ser många användare – särskilt kändisar – tvingas av webbplatsen. Efter att ha infört ett kvalitetsfilter för att minska oönskat innehåll gör Twitter det nu möjligt att blockera aviseringar från olika kontotyper, till exempel de som inte följer dig.

Som en extra skydd kan du välja att blockera aviseringar från nya konton, vilket hjälper till att undvika problemet med troll som kringgår block genom att registrera dig under ett nytt användarnamn. De “avancerade filterinställningarna” är tillgängliga online såväl som i iOS- och Android-apparna.

Flyttet från Twitter är det senaste inom en rad åtgärder som syftar till att utplåna problemet med cybermobbning och missbruk efter att det sociala nätverket fick kritik för att de inte skyddade sina användare.

Twitter meddelade att det nu är möjligt att stänga av inte bara konton för människor som inte följer dig utan också de som just har skapats:

På dess supportsidor finns det fullständiga detaljer om vilka typer av konton som kan tystas:

Konton som är nya (som du inte följer). Konton som inte följer dig (som du inte följer). Konton du inte följer. Konton med ett standardprofilfoto (som du inte följer). Konton utan en bekräftad e-postadress (som du inte följer). Konton utan bekräftat telefonnummer (som du inte följer).

Även om den senaste ändringen inte helt kan utrota problem, borde den på något sätt minska vad som har blivit en allvarlig irritation.

Bildkredit: Ink Drop / Shutterstock

0 Shares