Tyvärr är pengar i Excel inte återfödelsen av den älskade Microsoft Money

0 Shares

För mer än ett decennium sedan fick vi veta att Microsoft Money avbröts. Vid den tiden arbetade jag i bank och många av mina kunder var upprörda över det. Tro det eller inte, många människor var verkligen beroende av Microsofts programvara för finansiell organisation. Det var verkligen älskat. Varför företaget avbröt det vet jag inte säkert, men jag antar att Windows-tillverkaren såg texten på väggen – framtiden för penninghantering var mobilappar och webbaserade aggregeringstjänster, till exempel Mint.com . Finansiell programvara som du installerar på en dators lagringsdisk, till exempel Microsoft Money, var på lånad tid.

Snabbspolning fram till 2020, och idag tillkännager Microsoft ett nytt sätt att hantera dina pengar med en dator – Pengar i Excel. Tyvärr är detta inte återfödelsen av Microsoft Money, utan istället ett plugin / mall för Excel som låter dig enkelt importera din finansiella information. Det här är inte heller en Microsoft-tjänst. Windows-tillverkaren har knackat på Plaid.com för att utföra den faktiska aggregeringen. När du väl har importerat kan du spåra dina utgifter, inklusive visning av grafiska diagram för att bättre förstå var dina pengar är och vart de ska.

“När dina finansiella konton är anslutna importerar Money in Excel automatiskt din transaktionsinformation från alla dina konton till en arbetsbok. Du behöver inte längre spendera timmar manuellt på att konfigurera ett kalkylblad för personlig ekonomi från början. Pengar i Excel gör det åt dig i bara några sekunder. Och varje gång du vill uppdatera arbetsboken med de senaste transaktionerna, klickar du bara på knappen Uppdatera och får den senaste ögonblicksbilden av dina transaktioner och konton utan att någonsin lämna Excel, säger Arjun Tomar, produktmarknadschef, Microsoft 365 .

Tomar säger vidare: “Vi vet att människor ofta väljer Excel för att hantera sin ekonomi eftersom det gör det möjligt för dem att ta ett mer personligt tillvägagångssätt. Med detta i åtanke utformade vi Money in Excel för att vara lätt att anpassa efter dina behov och mål. Till exempel, om en viss transaktion inte faller inom en befintlig utgiftskategori kan du helt enkelt lägga till din egen. Om du vill utföra en snabb anpassad analys kan du kopiera relevanta transaktioner till ett nytt Excel-ark och använda någon av dina favoritfunktioner i Excel för att gör snabba beräkningar. Och medan pengar i Excel redan levereras med diagram som har skapats baserat på din transaktionsinformation – till exempel en för dina återkommande utgifter – kan du alltid skapa dina egna diagram och tabeller och lägga till dem i arbetsboken. “

Även om detta verkligen är coolt och värt en titt, är det absolut inte magiskt. Dessa tjänster för finansiell aggregering har en tendens att bryta regelbundet, eftersom banker ständigt gör ändringar i frontend. Det är inte ovanligt att ta reda på att ett konto helt enkelt slutat uppdatera utan varning. Du är då överlåtet av Microsoft (Plaid, verkligen) att fixa anslutningen. Ju fler konton du har, desto mer sannolikt är det att du också får problem. Detta gäller särskilt om du handlar med många små lokala banker eller kreditföreningar. När det fungerar är det magiskt, men när förbindelserna bryts kan det vara galet.

Om du vill prova pengar i Excel kan du ta tag i mallen här. Det finns dock en stor varning – du måste vara en Microsoft 365-familj eller personlig prenumerant för att dra nytta. Är du den typ av person som köper Office en gång (dvs. Office 2019) snarare än att gå prenumerationsvägen? Tyvärr har du uppenbarligen tur. Från och med nu är det bara tillgängligt för människor i USA.

Bildkredit: Roman Samborskyi / Shutterstock

0 Shares