Tyvärr Samsung, vi dödade din vattentäta telefon – med vatten

0 Shares

Vattentäta prylar kräver en sak: att sitta vid sidan av en utomhuspool på den engelska landsbygden och doppa S4 Active i några minuter för att testa sitt undervattens Aqua-läge.

Jag såg till att microUSB-portklaffen var förseglad och klickade på bakstycket ordentligt på plats (hörlursuttaget är vattentätt) – panikade sedan mina vänner genom att kasta telefonen i vattnet för att börja filma.

När jag drog ut Active och tittade på bilderna av bikinitoppar och håriga magsäckar, blev handenheten väldigt het och väl … skakade den.

En snabb inspektion avslöjade att lite poolvatten hade lyckats sippra in i batterifacket – inte mycket men tydligt nog. Så jag lämnade en handenhet nere, minus min fantastiska video av två dykbomber från motsatta ändar av poolen och med min gadgetsexpert i fläckar.

Ber om ursäkt till kryddnejlika som vänligen lånade oss ex-S4. Detta är vad som händer när vi försöker göra vetenskap.

Bisarrt täcker inte Galaxy S4 Aktives garanti vattenskador, trots massor av reklamfilmer som visar sitt dedikerade Aqualäge. Visst, det är klassat att hålla i 30 minuter i en meter vatten, men om något av det sipprar in är du ensam. Vi frågade Samsung om Galaxy S4 Aktives garanti och fick detta uttalande: “Samsung GALAXY S4 Active har utformats och certifierats för att uppfylla IP67-standarder. Som en del av vår standardpolicy för kundvård övervakar Samsung aktivt produktkvalitet och kommer att undersöka frågor om specifika enskilda enheter om de uppstår. Vi arbetar för att förbättra garantiförhållandet för GALAXY S4 Active för kunder. Vi kommer att uppdatera när den är klar. “

0 Shares