Ubuntu Edge krossar rekord för crowdfunding, men det räcker inte

0 Shares

Canonicals Ubuntu Edge-supertelefon har överträffat Pebble-smartklockan för att göra anspråk på produktens titel med det högsta beloppet för en crowdfunded-produkt.

Edge-projektet kostar 10.350.776 US-dollar i skrivande stund och blåser förbi Pebbles tidigare rekord på 10266644 som samlats in på Kickstarter. Det är dock inte alla goda nyheter.

Det är fortfarande långt ifrån målet på 32 miljoner dollar och med bara sex dagar kvar till kampanjen slutar bör Canonical tänka på att söka efter en handfull rika arabiska prinsar för att få jobbet gjort. Eller bara få tillverkare att chipa in.

Canonical-grundaren Mark Shuttleworth informerade BBC om att Edge-reklam har resulterat i diskussioner med tillverkare för att leva upp konceptet, så tidsfristen den 21 augusti kanske inte spelar så mycket trots allt.

Edge själv lovar att vara en av de mest kraftfulla smartphones som någonsin gjorts, trots sin 720p-skärm (som förresten är skyddad av reptåligt safirglas). Med 4 GB RAM-minne, 128 GB lagringsutrymme och full-fat stationära och mobila versioner av Ubuntu och Android har det potential att vara den första riktiga datorn som du kan glida i fickan.

Så fortsätt till Indiegogo om du inte redan har gjort det och lovar dina US $ 695 för att skapa en ny ras av smartphone.

0 Shares