UCWeb belyser UC-webbläsarens försvinnande från Google Play mer

0 Shares

Android-webbläsaren UC Browser försvann nyligen från Google Play, och det har varit stora spekulationer om vad som orsakade att appen drogs. Nu har företaget bakom det uttalat sig och gett lite mer detaljer om vad som har hänt.

Medan man tidigare ansåg att “vilseledande och ohälsosamma metoder för marknadsföring” var skyldiga, visar det sig att en inställning i appen var problematisk.

Se även:

Trots ett e-postmeddelande som skickats ut till partners från UC Browser-tillverkaren – som hänvisade till “skadlig marknadsföring” – som till synes backas upp av en anställd som twittrade, förnekar UCWeb att den här personen arbetar för företaget. I ett uttalande till ModiGyaan sa företaget: “Den som påstår sig arbeta för UC Browser är inte på något sätt associerad med företaget eller representerar företagets åsikter. Anklagelserna om vilseledande och skadliga kampanjer från nämnda person är helt falska. och grundlös. “

Så vad är den verkliga anledningen? Vi har inte fått hela historien ännu, men i ett meddelande per e-post sa UCWeb:

Vi informerades av Google Play om tillfällig borttagning av UC Browser från Play Store i 7 dagar, med början den 13 november 2017, med anledning av att en viss inställning av UC Browser inte överensstämmer med Googles policy. Vi har genomfört en brådskande intern utredning och åtgärdat problemet.

Den nya versionen har laddats upp på Google Play Developer Console och väntar på utvärdering. Vi kommer aktivt att samarbeta med Google Play för alla problem som orsakas av detta oavsiktliga fel. Under tiden kan användare fortfarande ladda ner UC Browser Mini från Play Store, en alternativ version av UC Browser.

Det finns ingen antydan till precis vad inställningen är eller hur den bryter mot Googles policyer, men detta kan bli tydligt när den uppdaterade versionen släpps.

0 Shares