UK domstol blockerar iPhone-användares integritetsärende mot Google

0 Shares

Google-sökning på iPhone

Storbritanniens högsta domstol har blockerat rättsliga åtgärder mot Google av gruppen Google You Owe Us. Gruppen representerade Apple-smarttelefonägare och hävdade att Google hade samlat in personuppgifter från över 4 miljoner iPhone-ägare.

Framåt av tidigare Vilken? regissör Richard Lloyd, Google You Owe Us sa att sökjätten kringgick iPhone-sekretessinställningarna mellan augusti 2011 och februari 2012 och samlade användardata för reklamändamål.

Se även:

Det hävdades att Google hade samlat all slags känslig information om användare, inklusive klass, ras, sexuell läggning och detaljer om fysisk och mental hälsa. Påståendet uppgav att Google samlade dessa uppgifter via iOS-versionen av Apples Safari-webbläsare. samlingen beskrevs som “hemlig spårning och sortering” – den så kallade “Safari-lösningen”. Det påstods vidare att användarna sedan placerades i grupper som skulle tilltala annonsörer.

Kampanjgruppen hade hoppats på att få en kompensation på minst 1 miljard pund (1,3 miljarder dollar) för cirka 4,4 miljoner användare i England och Wales.

Google välkomnade domstolens beslut och sa: “Våra användares integritet och säkerhet är oerhört viktigt för oss. Detta påstående är utan meriter, och vi är glada att domstolen har ogillat det”.

Bildkredit: Denys Prykhodov / Shutterstock

0 Shares