Unravel 2 (Xbox One) Recension

0 Shares

Unravel 2 är en bedårande äventyrstitel på plattformen som kan se två vänner slå sig samman, antingen online eller på en konsol, vilket ger soffsamarbete. JA! Men om du är som jag och alla dina vänner är på PS4, måste du styra båda Yarnys själv, vilket är enkelt nog.

Så du spelar som två garner, som är karaktärer gjorda av garn (roligt nog), som är ungefär lika stora som en mus. Detta är viktigt eftersom garn används ganska mycket under hela spelet så att din karaktär kan passera luckor på varje nivå.

riva upp 2

De två garnerna har olika färg. Som standard är en röd och den andra blå. Dessa utseende kan anpassas, men den här aspekten av spelet är extremt grundläggande, så att användarna kan ändra färgen på garnet och bara utseendet på huvudet.

Det är ditt jobb att korsa jättevärlden genom att skicka enkla pussel, som kräver att båda Yarnys arbetar tillsammans. Fäst av en tråd av garn, måste röd Yarny dingla blå Yary av en avsats för blå Yarny att svänga över ett gap. Blue Yarny måste sedan hjälpa röda Yarny över samma gap också. Pussel är tillräckligt enkelt för att kunna inkludera yngre spelare också. Du kan till och med fästa de två tillsammans under enklare delar av spelet.

riva upp 2

Nivådesigner är helt vackra, och att spela på en Xbox One X och den kraft som konsolen ger till TV-skärmar gör det bara bättre. Det påminde mig om ett spel som heter Little Nightmares vi granskade för inte så länge sedan. Konststil är väldigt lik, om än lite ljusare. Det finns en enorm skala, särskilt när du befinner dig i stadslägen.

Det tog dock lite att vänja sig, särskilt när det gällde att växla mellan de olika Yarny karaktärerna. Men inlärningskurvan var inte stor. När jag väl kom ihåg knappplaceringar zippade jag och svängde igenom nivåer på nolltid.

riva upp 2

Det enda riktiga problemet jag hade med Unravel 2 är det faktum att pusselarna ibland kändes lite repetitiva. Men det förstörde inte på något sätt upplevelsen för mig. Det blev tråkigt att behöva göra samma sak flera gånger i rad. Det är fortfarande tillräckligt varierat för att du ska komma tillbaka för mer. Jag har tappat koll på tiden ett par gånger när jag spelade den här titeln, vilket jag alltid tycker är bra.

Detta spel är definitivt där uppe som en av de bättre mentalt utmanande titlarna. Det är definitivt ett spel som är värt att investera i om du gillar pusseltitlar av äventyrstyp. Jag tror att fans av Little Nightmares eller Trine-serien skulle passa perfekt med detta. Bra gjort EA, bra jobbat.

0 Shares