[Update: Out of beta] Mozilla lanserar en fristående VPN-tjänst för Android och Chromebook

0 Shares

Mozilla, företaget bakom Firefox-webbläsaren, har meddelat att det tar en privat VPN till Android, Chromebook och Windows som en fristående tjänst.

Företaget som är mest känt för sin serie webbläsare som finns i en mängd olika smaker på mobilen och på stationära datorer, debiterar $ 4,99 per månad för tillgång till sin VPN-tjänst – trots allt är inget bra VPN någonsin gratis. Det är dock för närvarande bara i beta-fasen.


[Update 7/15]: Medan USA har haft tillgång till en kort månad i beta, har Mozilla nu bekräftat att det är officiellt tillgängligt och rullar ut till ytterligare 5 länder. Om du är baserad i Storbritannien, Kanada, Nya Zeeland, Singapore eller Malaysia bör du nu kunna ansluta dig till prenumerationen på 4,99 USD per månad i förhållande till din lokala valuta (h / t / Android Police).

Väntelistan är fortfarande öppen för en bredare lansering. Så var säker på att Mozilla Firefox VPN kommer att expandera ännu mer under de kommande månaderna. Men om du kan bli registrerad har du tillgång till servrar i över 30 länder utan loggning av surfdata. Om det verkar som en bra affär för dig kan du registrera dig här.


[Update 06/19]: Så efter drygt fyra månaders sluten betatestning är Mozilla Firefox VPN nu i öppen beta för alla i USA efter att ha blivit officiellt aviserad. Det betyder att du inte längre behöver gå med i en väntelista för att ge VPN ett försök – vilket kan vara användbart om du fortfarande arbetar hemifrån och vill ha några extra sekretessregler eller om du bara vill komma runt Netflix-regionlåsning.

Din feedback hjälpte oss också att identifiera sätt att göra VPN mer effektivt och integritetscentrerat, vilket inkluderar byggnadsfunktioner som split tunneling och gör det tillgängligt på Mac-klienter. VPN kommer att avsluta Betafasen under de närmaste veckorna, flytta ut från Firefox Private Network-märket och bli en fristående produkt, Mozilla VPN, för att tjäna en större publik.

Till våra betatestare vill vi tacka dig för att du samarbetar med oss. Din feedback och support gjorde det möjligt för oss att starta Mozilla VPN.

Vi arbetar hårt för att göra den officiella produkten, Mozilla VPN, tillgänglig i utvalda regioner i år. Vi kommer att fortsätta erbjuda Mozilla VPN till den aktuella prissättningsmodellen under en begränsad tid, vilket gör att du kan skydda upp till fem enheter på Windows, Android och iOS till 4,99 USD / månad.

Mozilla VPN är tillgängligt just nu för Windows, iOS och Android med dedikerade Mac- och Linux-appar som kommer att komma någon gång “snart”. Prissättningen verkar också rimlig, med skydd och anslutning för upp till 5 enheter till ett pris av 4,99 USD per månad. Mozilla bekräftade också att den öppna betaversionen kommer att köras några veckor till innan en fullfjädrad offentlig lansering.

För oss utanför USA ser vi en region-för-region-uppdatering under de kommande månaderna. Om du är desperat att ge Mozilla VPN ett försök, kommer du bara att gå med i den globala väntelistan. Men om du befinner dig i USA och vill ha mer kontroll över din data och internettrafik kan du hämta Mozilla VPN härifrån.


Det finns redan en gratis nivå av Mozilla VPN som aktiveras genom att ladda ner ett webbläsartillägg. Den här tjänsten erbjuder fullständigt enhetsskydd, med Mozilla som hävdar att absolut ingen loggning av nätverkstrafik eller webbhistorik kommer att äga rum.

Det kommer att förlita sig på ett nytt Wireguard-protokoll, som sägs vara snabbare och säkrare än andra populära protokoll som OpenVPN. De som så småningom blir anslutna när inbjudningar skickas ut kommer att kunna ansluta upp till fem enheter till VPN samtidigt och komma åt servrar i mer än 30 länder.

Det verkar kanske inte så imponerande, men inte många VPN-leverantörer är helt öppna för vad som händer med dina data. Det är också värt att notera att den här tjänsten kommer att vara tillgänglig för de flesta Android-enheter, oavsett vilken version du har förinstallerat.

Endast de i USA kommer från början att kunna gå med i beta, men Mozilla har bekräftat att de planerar att utöka denna VPN-tjänst till fler länder, regioner och enheter mycket snart. För att gå med i väntelistan för Mozilla VPN måste du gå hit för att begära en inbjudan eller använda den dedikerade Android-appen som finns tillgänglig i Google Play Store.

Mer om Android:

FTC: Vi använder inkomster för auto-affiliate-länkar. Mer.


:

0 Shares