[Updated] Microsoft har lappat Windows mot KRACK Wi-Fi-sårbarheten – Google kommer att säkra Android snart

0 Shares

Tidigare idag kom nyheter om KRACK-sårbarheten som påverkar WPA2-protokollet. Säkerhetsforskare har varnat för att problemet påverkar miljontals enheter som kör allt från Windows till Android och Linux.

Microsoft har meddelat att det redan har släppt en säkerhetsuppdatering för att åtgärda sårbarheten i Windows. Google säger att en patch för berörda Android-enheter kommer att släppas “under de kommande veckorna.”

Se även:

I ett uttalande till randen sade Microsoft: “Vi har släppt en säkerhetsuppdatering för att ta itu med detta problem. Kunder som tillämpar uppdateringen eller har aktiverat automatiska uppdateringar kommer att skyddas. Vi fortsätter att uppmuntra kunder att aktivera automatiska uppdateringar för att hjälpa till. se till att de skyddas. ” Detaljer om uppdateringen har ännu inte släppts, men dessa förväntas senare på dagen.

Uppdateringen bekräftar Wi-Fi Alliansens påstående att en enkel uppdatering är allt som behövs för att vara skyddad:

Det här problemet kan lösas genom enkla programuppdateringar, och Wi-Fi-industrin, inklusive stora plattformsleverantörer, har redan börjat distribuera korrigeringar för Wi-Fi-användare. Användare kan förvänta sig att alla sina Wi-Fi-enheter, oavsett om de är lappade eller omuppdaterade, fortsätter att fungera bra tillsammans.

Även om det finns förståelig oro i teknologinsamhället om sårbarheten, Wi-Fi Alliance

Det finns inga bevis för att sårbarheten har utnyttjats skadligt och Wi-Fi Alliance har vidtagit omedelbara åtgärder för att säkerställa att användare kan fortsätta att räkna med att Wi-Fi levererar starkt säkerhetsskydd. Wi-Fi Alliance kräver nu testning av denna sårbarhet inom vårt globala nätverk för certifieringslaboratorier och har tillhandahållit ett verktyg för upptäckt av sårbarheter för användning av alla medlemmar i Wi-Fi Alliance. Wi-Fi Alliance kommunicerar också i stort sett detaljer om denna sårbarhet och lösningar till enhetsleverantörer och uppmuntrar dem att arbeta med sina lösningsleverantörer för att snabbt integrera nödvändiga korrigeringar. Som alltid bör Wi-Fi-användare se till att de har installerat de senaste rekommenderade uppdateringarna från enhetstillverkare.

Google kommer att driva ut en uppdatering av sitt eget utbud av enheter, men det återstår att se hur lång tid det tar andra tillverkare att följa sviten för sina telefoner.

Uppdatering

Microsoft har nu släppt detaljer om de korrigeringsfiler som de har släppt. Företaget har också utfärdat ett uttalande:

Microsoft släppte säkerhetsuppdateringar den 10 oktober och kunder som har Windows Update aktiverat och tillämpat säkerhetsuppdateringarna skyddas automatiskt. Vi uppdaterade för att skydda kunder så snart som möjligt, men som en ansvarsfull branschpartner nådde vi avslöjande tills andra leverantörer kunde utveckla och släppa uppdateringar.

Bildkredit: ArliftAtoz2205 / Shutterstock

0 Shares