[UPDATED] NVIDIA har en enkel, eventuellt oavsiktlig, lösning för dålig spelprestanda orsakad av problematiska Windows 10-uppdateringar

0 Shares

Nvidias huvudkontor

Problemen orsakade av uppdateringar för Windows 10 har varit varierande och rikligt. För varje nytt parti av uppdateringar finner alla som är villiga att installera dem att de spelar ett ovetande spel med rysk roulette; lappen kan lösa vissa problem, men chansen är att de också kommer att introducera nya.

Den här månadens KB5001330-uppdatering – precis som versionen av säkerhetsförhandsgranskningen från föregående månad, KB5000842 – var bara den senaste i en lång rad med bug-riddled uppdateringar. Den här gången innehåller överflödet av problem en prestationshit för ett antal spel och för att hjälpa till med detta har NVIDIA en enkel (om något kontroversiell) lösning.

Se även:

UPPDATERING
Microsoft har nu utfört en KIR (Known Issue Rollback) i förhållande till detta problem. Mer information här.

Ett antal spelare började uppleva problem med olika titlar efter installationen av dessa två uppdateringar. Prestandafrågor finns i överflöd, och många klagar på en dramatisk minskning av bildhastigheter. Även på kraftfulla spelriggar såg uppdateringen tidigare flytande spel från silkeslena bildhastigheter, ner till en stammig 40 FPS.

Som en spelare förklarar i en Windows 10 subreddit:

Denna uppdatering från Windows bör lösa vissa hdr-problem. Men det bromsar en bra vsync-implementering. Jag har en HDR-tv ansluten till min dator. Men jag använde inte hdr. Jag har den inställd på sdr.

Låt oss ta övervakt som exempel (problem även i andra spel). Min dator kör övervakning med 180 fps med snabb synkronisering (bara för att låta dig veta hur kraftfull den är, 2070 super). Innan uppdateringen körs den på vsync på 60 solid.

Efter uppdateringen med vsync på sjunker den från 60 till 55 till och med 40-45. Etc.

Avinstallerad kb5000842-uppdatering och utgåva var borta och det fungerade som en charm. Installerad uppdatering igen (bara för att kontrollera). Problemet var tillbaka igen. Så rullade tillbaka igen och problemet är borta. 100% säker på att uppdateringen i mitt fall är komplett papperskorgen för spelare som använder vsync. Vet inte vad som orsakar det, men håll dig borta från den uppdateringen om du har samma problem. Avinstallera det bara från Windows-uppdateringsmenyn.

Över i sina supportforum hänvisar NVIDIA direkt till det här inlägget och säger:

Om du ser lägre prestanda i spel, kolla om att rulla tillbaka Windows 10 Update KB5000842 / KB5001330 löser problemet.

I en tråd under detta inlägg förklarar samma medlem av NVIDIA-personal att feedback från spelare har skickats till Microsoft för utredning.

Medan du avinstallerar en uppdatering som har oönskade biverkningar kan det verka som en rimlig idé, när det gäller KB5001330 inkluderade uppdateringen säkerhetsfixar. Detsamma gäller inte KB5000842, men det beror helt enkelt på att det var en förhandsgranskning av KB5001330 minus säkerhetskomponenterna.

Så NVIDIAs råd väcker frågan – vad är viktigare: spelprestanda eller systemsäkerhet?

UPPDATERING
Microsoft har nu utfört en KIR (Known Issue Rollback) i förhållande till detta problem. Mer information här.

Bildkredit: Katherine Welles / Shutterstock

0 Shares