Uppdaterad Microsoft Edge skyddar dig mot skadlig programvara, krypto gruvarbetare och mer

0 Shares

Microsoft Edge potentiellt oönskad appblockering

Med övergången till Chromium-motorn finns det mycket mer att tycka om Microsoft Edge dessa dagar. Microsoft driver nu webbläsaren hårt, med löftet om allvarliga hastighetsförbättringar som används som lockbete.

Den senaste uppdateringen erbjuder något extra – skydd mot potentiellt oönskade applikationer (PUA). Microsoft Edge kommer nu att komma in och blockera adware, gruvarbetare och andra oönskade nonsens, särskilt när man laddar ner gratis programvara. Microsoft Edge Team förklarar hur man får ut mesta möjliga av skyddet.

Se även:

Microsoft säger om PUA: “Potentiellt oönskade applikationer kan göra användaren mindre produktiv, göra användarens maskin mindre prestanda och leda till en försämrad Windows-upplevelse. Exempel på PUA inkluderar programvara som skapar extra annonser, applikationer som bryter ut kryptovaluta, applikationer som visar erbjudanden för annan programvara och applikationer som AV-industrin anser att de har ett dåligt rykte “.

Något konstigt kan PUA-skydd hittas i Microsoft Edge 80.0.338.0 och senare, men det är inte aktiverat som standard – men du kan enkelt aktivera det:

    Klicka på uppåt till höger och välj inställningar. Gå till Sekretess och tjänster avsnitt under inställningar. Bläddra ner till Tjänster rubrik och aktivera växeln märkt Blockera potentiellt oönskade applikationer.

Microsoft har publicerat dokumentation för att förklara hur det identifierar skadlig kod och PUA, och det är möjligt att åsidosätta ett block om du anser att en nedladdning är säker. Microsoft säger:

Om en app har missvisats som PUA kan användarna välja att behålla den genom att trycka på i det nedre fältet, välj Ha kvaroch sedan välja Fortsätt ändå i dialogrutan som visas.

Det finns också ett annat sätt att låta Microsoft veta att du känner att en app är säker:

Från kant: // nedladdningar / kan användare också välja Rapportera den här appen som ansedd, som leder dem till vår feedback-webbplats. Där kan användare meddela oss att de tror att appen felaktigt är märkt som PUA.

0 Shares