Uppdatering av skrivarfixning KB4524147 bryter Start-menyn i Windows 10

0 Shares

Frustrerad datoranvändare

En annan uppdatering för Windows och en annan uppsättning oönskade biverkningar. Fortsatt Microsofts senaste körning av problematiska uppdateringar rapporterar användare att KB4524147 dödar Windows 10 Start-meny.

KB4524147 var tänkt att fixa – bland annat – ett utskriftsproblem som introducerades av den kumulativa uppdateringen KB4522016. Men snarare än att hjälpa, verkar den här senaste uppdateringen göra saker värre, vilket resulterar i att folk ser felmeddelandet “Din Start-meny fungerar inte. Vi försöker fixa det nästa gång du loggar in”.

Se även:

Medan Microsoft ännu inte har erkänt det senaste problemet, finns det många klagomål från användare som dyker upp online som Microsoft Answers och Reddit, som Techdows rapporterar. Utöver detta klagar vissa användare på att KB4524147-uppdateringen inte löser utskriftsproblem, och vissa säger att de inte kan installera uppdateringen alls.

En trasig Start-meny är helt klart något av ett problem, men användare som drabbats av problemrapporten att avinstallationen av uppdateringen får saker att fungera igen. Eftersom Microsoft ännu inte ens erkänner problemet finns det ingen officiell lösning, så avinstallation är det bästa alternativet för tillfället.

Det här är inte första gången en uppdatering för Windows orsakar problem med Start-menyn nyligen, men det här är första gången ett kritiskt fel har uppstått efter installationen av en patch.

Bildkredit: fizkes / Shutterstock

0 Shares