Uppdatering av Windows 10 oktober 2018 börjar äntligen sin fasvisa utbyggnad – så här blockerar du den

0 Shares

Uppdateringen av Windows 10 oktober 2018, aka Windows 10 version 1809, aka den botched uppdatering som raderade användarfiler, orsakade standardappproblem, bröt Apple iCloud, Edge och Windows Store-appar och introducerade en massa andra problem, slutligen rullar till alla – ja de flesta – användare.

Uppdateringen släpptes först i början av oktober förra året, men drogs sedan några dagar senare när storleken på dess problem märktes. Det släpptes på nytt i november med en massa nya problem. Microsoft har arbetat med att fixa dessa och förra månaden gjort 1809 tillgängligt för “avancerade användare” – det vill säga användare som vet hur man manuellt söker efter uppdateringar.

SE ÄVEN:

Men nu, samtidigt som man löste det sist kända stora problemet (ett problem med Morphisec Protector), har Microsoft börjat sin ” fasvisa utrullning ” av uppdateringen, vilket innebär att om du inte redan har installerat 1809 kommer det troligtvis att gå igenom ditt system inom kort.

Enligt statussidan:

Vi startar nu vår stegvisa lansering till användare via Windows Update, och erbjuder initialt uppdateringen till enheter som vi tror kommer att ha den bästa uppdateringsupplevelsen baserat på vår nästa generations maskininlärningsmodell.

Det finns fortfarande ett antal uppgraderingsblock på grund av kompatibilitetsproblem med Intel-skärmdrivrutiner, AMD GPU-drivrutiner och mer, så om ditt system inte är helt kompatibelt kommer du inte (eller borde) uppmanas att installera Det.

Om du inte vill ha det – och hej, låt oss vara ärliga och vänta lite längre bara för att vara säker är inte ett dåligt drag – du kan blockera det för tillfället genom att klicka Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet. Klicka på Avancerade alternativ.

Du kan pausa uppdateringar här och även ändra filialens beredskapsnivå. Klicka på rutan och välj Halvårskanal, inte Halvårskanal (Riktad). Detta innebär att du endast kommer att erbjudas uppdateringen när Microsoft bestämmer att den är redo för alla (affärsanvändare, med andra ord).

0 Shares