Uppdatering från Windows 10 1803 till 1809 kan inaktivera det inbyggda administratörskontot

0 Shares

Windows 10 - Gör fantastiska saker

Om du har aktiverat Windows 10: s inbyggda administratörskonto och uppgraderat från build 1803 till 1809 – det vill säga uppdateringen från april 2018 till uppdateringen från oktober 2018 – kommer du att upptäcka att ett fel har införts som inaktiverar kontot.

Microsoft säger att de är medvetna om problemet, men företaget planerar inte att släppa en fix för det förrän i slutet av månaden.

Se även:

Frågan har noterats av användare – liksom många tekniska bloggar, inklusive MSPoweruser, och har också lyfts fram av Microsofts japanska team i ett inlägg på TechNet. Inlägget påpekar att två villkor måste vara uppfyllda för att problemet ska kunna visas. För det första måste det inbyggda administratörskontot vara aktiverat och för det andra att det måste finnas ett annat konto med administratörsbehörighet.

Inlägget går till säga (översättning från japanska till engelska via Google Translate):

Vi arbetar för närvarande med att lösa detta problem och just nu strävar vi efter att släppa en patch i slutet av januari 2019.

Därför, om du behöver uppgradera innan korrigeringsfilen släpps, vänligen bekräfta att du säkert kan logga in med en användare med andra administrativa behörigheter än den inbyggda administratören innan du uppgraderar Vänligen gör det.

Om du redan har uppgraderat och ogiltigförklarat den inbyggda administratören är du inloggad som en användare med andra administratörsbehörigheter än den inbyggda administratören, aktivera den inbyggda administratören.

Bildkredit: Lazaros Papandreou / Shutterstock

0 Shares