Uppgradera till Windows 10 Professional för bara 39,99 USD och använd Group Policy Editor för att justera och säkra din dator

0 Shares

Windows 10 Home erbjuder dig ett antal alternativ för anpassning, anpassning och justering, men Windows 10 Professional tar saker ännu längre. Tack vare införandet av Group Policy Editor kan du inte bara finjustera operativsystemet utan också låsa det för ultimat säkerhet.

Group Policy Editor är unik för Professional-utgåvan av Windows 10, och den ger dig tillgång till hundratals inställningar som antingen helt enkelt inte är tillgängliga i Home-utgåvan eller måste implementeras genom besvärliga registerredigeringar.

Om du inte redan kände till redigeraren för grupprinciper är det osannolikt att du snubblar över det av misstag. Tydligen en kontrollpanel-applet, verktyget kan hittas genom att helt enkelt söka efter “redigera grupppolicy” eller använda dialogrutan Kör (Windows-tangent + R) för att köra gpedit.msc.

Det finns mycket att ta med Group Policy Editor, och det finns inget sätt vi kan täcka allt här, så vi tar bara en titt på höjdpunkterna för att ge dig en uppfattning om vad du kan uppnå med det.

Du kommer att märka det till vänster, under Lokal datorpolicy, det finns en trädstruktur i Explorer-stil, och det här är vad du använder för att navigera till de olika sektionerna och inställningarna som är tillgängliga. Fungerar ungefär som registret, inställningar som ändras i Datorkonfiguration avsnittet gäller på hela systemet, medan de under Användarkonfiguration är specifika för användarkonton.

En av de första sakerna som kraftanvändare kan vara intresserade av är möjligheten att köra skript vid systemstart eller avstängning. Navigera till Windows Inställningar> Skript och dubbelklicka sedan på Börja länk till höger. Du kan sedan välja ett eller flera skript – inklusive PowerShell-skript – som körs när datorn startar. Detsamma gäller alternativet Avstängning.

Under Säkerhetsinställningar> Kontopolicy> Lösenordspolicyär det möjligt att tvinga användare att ändra sina lösenord regelbundet, samt att ange den minsta längd på lösenord som kan användas. Andra inställningar för anteckningen finns i Network List Manager avsnitt där det är möjligt att begränsa ändringar av nätverksanslutningen, eller begränsa vilka nätverk som kan anslutas till.

Men även om det finns gott om säkerhetsfunktioner och alternativ att utforska, kommer alternativet att finjustera Windows sannolikt att tilltala fler människor, och för detta måste du titta i administrativa mallar sektion. Du kan hoppa direkt till Alla inställningar för att se alla alternativ som är tillgängliga, men eftersom det finns så många kommer det sannolikt att vara lite överväldigande. Det är vettigare att arbeta igenom avsnitten nedan administrativa mallar.

När du arbetar igenom vart och ett av underavsnitten kan du klicka på en inställning i rutan till höger så kommer en beskrivning att visas. Observera vad som är skrivet här, eftersom inte alla tillgängliga inställningar gäller Windows 10 – vissa är baksmällar från Windows 8.x.

I Kontrollpanel avsnittet kan du ange vilka apparater som ska visas eller döljas för att begränsa vad användare kan ändra. Om du går till Startmeny och Aktivitetsfält, det finns många begränsningar som du kan införa, inklusive att blockera åtkomst till snabbmenyer i Start-menyn och hindra användare från att använda alternativet Avstängning. Andra praktiska tweaks inklusive eliminering av avsnittet Alla program i Start-menyn och förhindrande av Windows från att spara en lista över nyligen åtkomna dokument.

Tillbringa bara några minuter med att arbeta genom Group Policy Editor, så ser du snabbt hur omfattande inställningarna är. Du kan enkelt spendera en dag på att arbeta dig igenom varje inställning en efter en, anpassa utseendet, känslan och säkerheten i ditt system. Det är jättekul för alla som inte har något emot att smutsa händerna!

Uppgradera till Windows 10 Pro och spara 80 procent från MSRP!

Som nämnts ovan är Group Policy Editor begränsad till Windows 10 Professional, så du kanske inte kan komma åt den just nu – men kom inte i panik! Vanligtvis är uppgradering från Windows 10 Home till Windows 10 Pro ganska dyr. Men vi har en hel del åt dig: skaffa en Windows 10 Pro-licensnyckel för en dator för bara 39,99 $ / 39,99 £, vilket sparar massiva 80 procent av MSRP.

Du kan använda nyckeln på en nyinstallation av Windows 10 Pro eller uppgradera din befintliga (och fullt aktiverade) version av Windows 10 Home utan att behöva installera om Windows och behålla alla dina filer och program. För att göra detta, navigera till Start> Inställningar> Uppdatering och säkerhet för att säkerställa att Windows 10 är helt uppdaterad, välj sedan Aktivering i den vänstra rutan och klicka Byt produktnyckel för att ange din nya produktnyckel och låsa upp alla de fantastiska funktionerna i Windows 10 Pro.

Bildkredit: Flamingo Images / Shutterstock

0 Shares