Upprörande! Apple lanserar frivilligt återkallnings- och utbytesprogram för vissa nätadaptrar

0 Shares

Apple 3-polig kontakt

Apple har tillkännagivit ett frivilligt återkallande av några av sina nätadaptrar för vägguttag och Apple World Travel Adapter Kits av rädsla för att de kan orsaka elektriska stötar.

Medan antalet kända incidenter är lågt – Apple säger att det bara har funnits sex över hela världen – finns det en risk för att väggkontaktens adaptrar går sönder och orsakar en chock vid beröring. Återkallandet avser endast trepunktsadaptrar för vägguttaget, inte USB-nätadaptrar. Den som har en av adaptrarna kan få en ersättning gratis.

Se även:

Tillkännagav återkallnings- och utbytesprogrammet, säger Apple: “Apple har bestämt att, i mycket sällsynta fall, kan Apple trepunkts nätadaptrar för vägguttag främst för användning i Storbritannien, Singapore och Hong Kong bryta och skapa en risk av elektriska stötar vid beröring av exponerade metalldelar. Denna adapter för väggkontakt levererades från 2003 till 2010 med Mac och vissa iOS-enheter, och ingick också i Apple World Travel Adapter Kit “.

De drabbade adaptrarna är helt vita i färgen, medan de nyare versionerna är vita och gråa. De nya modellerna har också bokstäver i facket på baksidan av kontakten, medan gamla inte gör det.

Du kan ta reda på mer om programmet, jämföra bilder av den nya och gamla adapterdesignen och ta reda på hur du får en ersättning på Apple Three-Prong AC Wall Plug Adapter Recall Program-sidan.

0 Shares