Ursäkta mig. Talar du mänskligt?

0 Shares

Vi har sett datorer bli mindre och mindre under de senaste 60 åren, och den trenden fortsätter. Vid Mobile World Congress demonstrerades också små GPS-chips från Broadcom och en objektivfri kamera på storleken på ett nålhuvud från Rambus. Datorer och deras kringutrustning är nu tillräckligt små för att klämma i kläder, smycken, vad som helst.

Men storleken på komponenterna är inte den enda faktorn som begränsar krympningen av enheterna. Vi har underhållit prylar i ett paket som en telefon eller surfplatta delvis eftersom vi har behövt en enda punkt som vi kan fokusera och knacka på. Om något har de blivit större de senaste åren med skärmstorlekar som växer till fyra, fem eller sex tum. När vi inte behöver fokusera mer, den där platsen för fingrarna, kan prylarna försvinna. Försvinna.

När prylar alltmer talar vårt språk kommer vi att se dem smälta bort i bakgrunden, där de kan göra vårt bud i en handvåg eller ett ögonflick.

Tom Cheesewright är en tillämpad futurist. Kommer han att prata på Daisy Telecoms Wired? 2014-evenemang den 7 maj. Detaljer här.

LÄS MER: Pekar på framtiden – fem styrenheter som ersätter din mus

0 Shares