USA: s justitieministerium får åtkomst till en annan iPhone utan Apples hjälp

0 Shares

iphone_in_hand

När det kom till San Bernardino-iPhone var Apple redo att gräva i klackarna och vägra att hjälpa FBI att få tillgång till det krypterade innehållet. Som det visar sig behöver företaget inte ha stört att skrika som en tredje part hjälpte istället. Nu har samma sak hänt med en annan iPhone.

Den här gången hade justitieministeriet letat efter hjälp med att få tillgång till en iPhone i centrum för ett narkotikafall i New York. Men nu har federala åklagare sagt att de inte längre behöver Apples hjälp eftersom de har lyckats komma förbi låsskärmen.

Till skillnad från San Bernardino-iPhone behövdes den här gången hjälp från säkerhetsexperter; någon gav helt enkelt feds det nödvändiga lösenordet, och de var i. Som sådan har utredare dragit tillbaka en begäran om hjälp och sagt att Apples samarbete inte längre behövs.

I ett uttalande sade Emily Pierce, taleskvinna för justitieministeriet:

Som vi har sagt tidigare har dessa fall aldrig handlat om att skapa en domstolsprecedens; de handlar om brottsbekämpningens förmåga och behov av att få tillgång till bevis på enheter enligt lagliga domstolsbeslut och genomsökningsbeslut.

Men medan två relativt högprofilerade fall kan vara ur vägen finns det mycket mer på gång, och Apple kommer att vara angelägna om att avvärja förfrågningar om hjälp som kan ses som att minska säkerhet och integritet.

Fotokredit: Yeamake / Shutterstock

0 Shares