USA: s regering använder Texas shooters iPhone för att stödja sitt fall för kryptering av bakdörrar

0 Shares

De brottsbekämpande myndigheternas oförmåga att få tillgång till krypterad data som lagras på smartphones är relativt ny, men det är en som verkligen kom in i rampljuset med San Bernardino-skjutningen förra året. Med den senaste skjutningen i Texas pratar den amerikanska regeringen igen om frågan.

Vi har redan lärt oss att FBI inte har kunnat komma åt data som lagrats på skyttens telefon på grund av att den är krypterad. Vi vet också att Apple har varit i kontakt med FBI för att erbjuda hjälp – trots att vi tidigare sagt att det inte fanns något sätt att få tillgång till krypterad data. Nu verkar det som om den amerikanska regeringen, särskilt biträdande justitieminister Rod Rosenstein, använder ärendet för att lägga press på telefontillverkarna för att inkludera bakdörrar.

Se även:

På ett möte i Linthicum, Maryland, talade Rosenstein med företagsledare. Samtidigt som han erkände vikten av stark kryptering påpekade han att det också utgör ett problem: “De flesta uppgifter lagras och överförs elektroniskt. Företagen marknadsför enheter och applikationer som krypterar data så att de inte kan fångas upp av brottslingar. Stark kryptering är bra. problemet är att vissa tillverkare utformar system så att polis och åklagare inte heller kan få tillgång till uppgifterna, även med en garanti. ”Garantisäker kryptering” av elektroniska enheter får ibland allvarliga konsekvenser. ”

Han fortsatte med att säga att det skulle bli nödvändigt att hitta ett sätt att få tillgång till krypterad data och antydde att bakdörrar skulle vara en lösning:

ingen rimlig person ifrågasätter vår rätt att få tillgång till telefonen. Men företaget som byggde det hävdar att det medvetet utformade operativsystemet så att företaget inte kan öppna telefonen ens med en order från en federal domare. Kanske kommer vi så småningom att hitta ett sätt att komma åt data. Men det kostar mycket tid och pengar. I vissa fall kostar det säkert liv. Det är ett mycket högt pris att betala. Vi måste hitta en lösning.

Den enda möjliga “lösning” som Rosenstein möjligen kunde hänvisa till – som regeringen har pressat på vid tidigare tillfällen – är införandet av bakdörrar. Även om detta är något som teknikföretag, inklusive Apple, har uttalat sig mycket starkt, är det faktum att Apple kom i kontakt med FBI utan uppmaning att försöka erbjuda hjälp.

Bildkredit: Bacho / Shutterstock

0 Shares