USA: s regering certifierar LG: s G5, V10 för företag och militärt bruk

0 Shares

affärsman tummen upp ok

LG meddelade idag att den amerikanska regeringen har certifierat sina G5- och V10-flaggskepps-Android-smartphones för företag och militärt bruk. Testningen utfördes av National Information Assurance Partnership (NIAP), som kontrollerar att produkter uppfyller den internationella säkerhetsstandarden “Common Criteria”, som sägs erkännas av 25 länder.

Även om LG bara skryter med de två ovannämnda telefonerna, visar NIAP: s testresultat att G4, dess flaggskepp från förra året, också är lämpligt för användning i företag och militära sektorer när man kör Android 6.0 Marshmallow. NIAP: s godkännandestämpel mottogs den 14 april.

NIAP har certifierat AT&T, Sprint, T-Mobile och Verizon-versionerna av G5 och G4, som kör Android 6.0.1 Marshmallow build-nummer MMB29M respektive Android 6.0 Marshmallow build-nummer MRA58K respektive AT&T, T-Mobile och Verizon-versionerna av V10 kör Android 6.0 Marshmallow byggnummer MRA58K.

LG antyder att GATE-tekniken, som den säger möjliggör “förbättrad plattforms-, nätverks- och applikationssäkerhet som tillåter[s] för säker, pålitlig tillgång till företagsdata “, spelade en nyckelroll under certifieringsprocessen, även om det också finns Android for Work-stöd i paketet och de förstärkta säkerhetsfunktionerna i Android 6.0 Marshmallow som sannolikt också har spelat en roll i detta .

När vi tittar på listan över produkter som NIAP har funnit överensstämmer med standarden ser vi också Windows 10, iOS 9, Microsoft Surface 3 och Surface Pro 3 som kör Windows 8.1, Samsung Galaxy S6 och Galaxy S6 edge och andra högprofilerade tekniker enheter.

NIAP testar för närvarande ett antal nya produkter för att se om de uppfyller Common Criteria-kraven, med listan inklusive Windows 10 som körs på Surface Book, iOS 9.2 på iPhones och iPads, Samsung Galaxy-enheter med Android 6.0 Marshmallow i släp (som Galaxy S7 ) och Windows 10 Mobile på Lumia 950 XL, Lumia 950, Lumia 550 och Lumia 635. Surface Pro 4 sägs också testas, men med Windows 10 Mobile – även om det låter som ett misstag med tanke på att det körs den fullständiga versionen av Windows 10.

Som det påpekas finns det ingen garanti för att dessa enheter kommer att klara testerna, så om du hoppades kunna använda någon av dem i ett företag eller en militär miljö, med den amerikanska regeringens välsignelse, måste du vänta för att se hur de går .

Fotokredit: Mark LaMoyne / Shutterstock

0 Shares