Utveckla plattformsappar med Googles Flutter

0 Shares

Tala med de flesta apputvecklare så berättar de att det är mycket svårare, mer komplicerat och mindre intressant att producera en Android-app jämfört med iOS. Be faktiskt om en offert och båda kommer att prissättas separat eftersom båda kräver separat utvecklingstid och team.

Allt detta kan vara på väg att förändras med den slutliga första utgåvan av ett nytt plattformsutvecklingsverktyg från Google. Föreställ dig en verktygslåda som du kan använda för att programmera funktionaliteten, så att UI-ramverket kan tillhandahållas separat och sömlöst.

Flutter förhandsgranskades vid Mobile World Congress tidigare i år och är Googles försök att föra både iOS- och Android-utveckling inom en centraliserad verktygslåda. Flutter 1.0 är slut på beta och fullt tillgänglig.

Tanken med Flutter är att det är ett verktyg som ger dig kodbasen så att du kan programmera dina kärnappar utan att behöva oroa dig för användargränssnittet och andra element som du behöver för att publicera din app. Nackdelen är att du måste arbeta med Dart-språket, som Flutter sedan konverterar till ARM som krävs för iOS och Android.

Med lanseringen av Flutter 1.0 har Google meddelat tredjepartsintegration med betalningsleverantörer som Square. Den intressanta anmärkningen är att det redan är utvecklingssatsen som driver Googles Ads-app samt verktygslådan som har antagits av Phillips Hue och Capital One för att skapa sina iOS- och Android-appar.

Flutter har det långsiktiga målet att vara det centraliserade utvecklingsverktyget för allt app- och skrivbordsutveckling. Precis som Apple fokuserar på att föra iOS-utveckling till OS X, bör Flutter göra det möjligt för dig att skapa en app som passar Windows 10, macOS, iOS och Android i framtiden.

Om du är en apputvecklare, har du använt Flutter? Gör det enklare att skapa plattformsappar? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Ladda ner Flutter 1.0.

0 Shares