Vad är 3D-rendering i CG-rörledningen?

0 Shares

Görandet betydelsefullt har en stor personifiering i förstärkningen av datorgrafik. Det är en process att skapa en 3-D- och 2-D-bild från en modell med ett applikationsprogram. Tolkning används mest i animerade filmer, simulatorer, videospel, TV-specialeffekter och visualisering.Vad är 3D-rendering i CG-rörledningen?

Vad är rendering

Rendering anges som den mest komplicerade eller invecklade och abstruse aspekten av 3D-produktion, men det kan antas ganska enkelt i en jämförelsestämning. Det är mycket mer som en filmfotograf som blomstrar och skriver ut sina foton innan de annonseras, datorgrafikpersonal laddas med en liknande befogenhet. Termen rendering betyder de beräkningar som gjorts av 3D-programvarupaket för att översätta scenmatematisk beräkning till en slutlig 2D-bild.

Mängd rendering

Det finns två huvudtyper av rendering, och den huvudsakliga skillnaden är hastigheten för att beräkna och slutföra bilderna

Rendering i realtid:

Rendering i realtid används mer omfattande för spel- och grafikändamål, där bilderna beräknas från 3D-information med en otrolig snabb hastighet.

Offline eller förrendering:

Rendering som används under förhållanden där hastigheten är mindre problematisk och räknaren utförs klassiskt genom att inte använda hårdvara som är grafiskt dedikerade utan använda flerkärniga processorer.

Läs också: – Vad är ett WAN? | Wide Area Network Definition

Renderingstekniker

Totalt används tre dominerande beräkningstekniker vid återgivning, och var och en av dessa tekniker har sina egna fördelar och nackdelar, vilket gör dem alla möjliga alternativ som kan övervägas i specifika situationer.

Scanline (rasterisering):

Denna teknik tas i beaktande när hastighet är en förutsättning som gör det möjligt att välja att ta tekniken som ett val för realtidsåtergivning och interaktiv grafik. Scanline-teknik kan göra det möjligt för användare att uppnå en hastighet på sextio bilder per sekund (60 FPS) eller bättre på ett avancerat grafikkort.

Raytracing:

För varje pixel i scenen i strålningsspårningsteknik bedrivs en eller flera ljusstrålar direkt från kameran till 3D-objektet. Varje pixels färg beräknas matematiskt. Raytracing är skicklig större verklighet på bilden.

Läs också: – Vad är Netflix Roulette? Hur funkar det?

Funktioner i Rendering

Hastighetsfrågor:

För att få rörelsen att se ut att flyta minst 18 till 20 bilder per sekund som måste återges till skärmen. Om hastigheten är lika med / konton mindre än detta vilket gör att åtgärden verkar hackig

Interaktivitet:

För att förutsäga exakt spelarens interaktion med spelmiljön måste bilder / bilder återges i realtid när åtgärden startar eller med andra ord så snart åtgärden utvecklas.

Metoderna:

Dedikerad grafikhårdvara (GPU) har förbättrat realtidsrendering enastående och genom att sammanställa maximal information i maximal utsträckning. Spelmiljöens belysningsinformation är förberäknad och bakas direkt i miljöns textfiler för att förbättra renderingshastigheten.

Radiositet:

Radiositet är helt annorlunda än strålspårning eftersom den beräknas i kameraoberoende som är ytorienterad i viss utsträckning pixel-för-pixel. Det huvudsakliga inslaget i radiositet är att faktiskt förhindra ytfärg genom att granska (redovisning) för indirekt studsande av diffust ljus. Egentligen används radiositet och strålspårning ofta i kombination med varandra och utnyttjar fördelarna med varje system för att uppnå enastående nivåer av fotorealism.

Läs också: – Vad är en DNS-server och hur fungerar den?

De två vanligaste renderingsmotorerna

Mental Ray:

Den mentala strålen levereras förpackad med Autodesk Maya. Mental ray js otroligt snabb, mångsidig och förmodligen den bästa renderaren för karaktärsbilder som kräver ytspridning. Den använder kombinationen radiositet och raytracing.

V-Ray:

V-Ray används oftast i samband med 3D Max – tillsammans är denna kombination exakt vad den är byggd för arkitektonisk visualisering och miljöåtergivning. Stora fördelar med V-Ray jämfört med konkurrenten är dess belysningsverktyg och omfattande material från arch-viz.

0 Shares