Vad är en VPN och varför behöver du en?

0 Shares

VPN eller virtuella privata nätverk är ett verktyg som gör det möjligt för internetanvändare att kringgå innehållsbegränsningar online. VPN använder också säkerhetsfunktioner som hjälper till att hindra hackare och tredje part från att se vad du gör online. VPN har uppnått en högre nivå av popularitet och synlighet under de senaste åren, eftersom fler internetanvändare har blivit bekymrade över deras integritet. Högprofilerade hack från stora företag tillsammans med större risker för individer som får tillgång till Wi-Fi i allmänna utrymmen har hjälpt till att driva VPN-tjänster till mainstream. Så vad är en VPN exakt, och vad gör den?

VPN-länkar en enhet som ansluter till internet, till exempel en smartphone, surfplatta eller bärbar dator, med en server som finns någon annanstans runt om i världen. Anslutningen är krypterad i båda ändar och servern förser användaren med en ny IP-adress. Detta hjälper till att hålla surfningen anonym och säker från alla från tredje part, Internetleverantörer, till statliga aktörer och det är därför du ska använda det bästa VPN för PC.

Varför är VPN bra för online-säkerhet?

VPN är bra för onlinesäkerhet eftersom de gör två saker: erbjuder kryptering av all data som reser genom tunneln och hindrar hackare, tredje part, Internetleverantörer och andra grupper från att se din onlinekommunikation. VPN-tjänster tillåter resenärer, anställda och studenter att komma åt webben från offentligt Wi-Fi utan rädsla för att förlora personuppgifter som bankinformation till en hackare. VPN-nätverk tillåter dem som finns i länder som Kina eller Saudiarabien att komma åt webben utan rädsla för att spåras av regeringen. VPN tillåter också internetanvändare att undvika innehållsbegränsningar, så de är bra för dem som vill få tillgång till innehåll som har blockerats av geografisk plats. På platser som Kina blockeras ofta Facebook, Twitter och andra sociala medier.

Vad ska jag leta efter i en VPN?

När det gäller att hitta en VPN som fungerar för dina behov borde du leta efter något som ger säkerhet och anonymitet utan att offra hastigheten. Vissa VPN-tjänster ger säkerhet, men kompromissar med hastigheten, vilket ger användarna en sub-par-upplevelse totalt. Andra VPN-tjänster offrar inte och ger dig det bästa från två världar. Du bör leta efter en VPN som Hotspot Shield, som du kan lita på att leverera oavsett var du befinner dig. Andra faktorer du bör titta på är om en VPN bär loggar. Loggar kan stämmas och överlämnas till myndigheter och tredje part, och dessa loggar kan innehålla bitar av din onlinehistorik. Du vill välja en VPN som inte använder loggar, så din onlinehistorik är skyddad.

0 Shares