Vad är Service Host Superfetch? Problem med hög diskanvändning?

0 Shares

Om du använder Windows 10 på din dator och din lokala värd tar för mycket av din CPU, minne och diskanvändning. Då är du inte ensam. Det finns många Windows-användare som möter detta problem dagligen men inte kan hitta några lösningar angående det. Om du letar efter samma lösning, är du på rätt blogginlägg eftersom vi idag delar några effektiva sätt att lösa problemet. Nedan följer några av de möjliga lösningarna som hjälper dig att fixa din superhämtning av hög diskanvändning just nu.Vad är Service Host Superfetch?  Problem med hög diskanvändning?

Lösning 1: Inaktivera Service Host SuperFetch för att fixa hög diskanvändning

Superfetch minskar starttiden och prestandan för de program som måste laddas. Det är också en av de potentiella orsakerna till diskprestanda i Windows 8 och senare versioner. Det finns två metoder genom vilka du kan inaktivera Superfetch-programmet och båda är följande: –

Läs också: – Vad är cachad data? Och hur man rensar cache i Android

(#) Metod 1: Inaktivera Superfetch-programmet med Run Command

Om den här metoden inte fungerar för dig rekommenderar vi att du går till den andra metoden.

Läs också: – Vad är SSID? Allt du behöver veta om det

(#) Metod 2: Inaktivera Superfetch med kommandotolken

Kolla bara om problemet är löst eller inte? Om det löses behöver du inte oroa dig nu och om det inte löser dig måste du följa vår nästa del för en möjlig lösning.

Läs också: – Vad är en IPSW-fil?

Lösning 2: Åtgärda problemet med Windows felsökningsprogram

Ibland kan Windows-uppdateringen vara en potentiell orsak till hög CPU- eller diskanvändning. För att lösa problemet med Windows felsökare, här är stegen du behöver följa för att åtgärda problemet.

Först och främst, tryck på Windows + I-tangenten för att öppna inställningsmenyn. Efter det är det bara att bläddra ner till uppdaterings- och säkerhetsalternativet och öppna det. När du väl har öppnat klickar du bara på alternativet TroubleShooter i den vänstra panelen och väljer sedan Windows Update. Klicka nu på Kör TroubleShooter-knappen och vänta tills felsökaren skannar din dator och letar efter eventuella problem. Efter skanningen, tryck bara på Fix-problemet med Windows-uppdateringsfliken och klicka på Nästa.

Slutsats

Det är allt! Ovan är de möjliga lösningarna som du kan använda för att lösa problemet med hög CPU- eller diskanvändning. Jag hoppas att det här inlägget hjälpte dig att lösa problemet. Om det hjälpte dig kan du bara dela det med dina vänner som står inför samma problem. Om du har några tvivel eller frågor kan du gärna dela dessa frågor med oss ​​genom kommentarsektionen nedan.

0 Shares