Vad är Windows 10 Lean?

0 Shares

Windows 10 Lean

Den som laddade ner och installerade Windows 10 Redstone 5 Build 17650 för Skip Ahead kanske har märkt referenser till det tidigare okända Windows 10 Lean. Microsoft har inte gjort något meddelande om detta, så WTF är Windows Lean?

Som du kanske gissar från namnet är detta en version av Windows 10 där fokus är på minskad storlek. Med ett installeringsavtryck på cirka 2 GB mindre än Windows 10 Pro är Windows 10 Lean en avskalad version av operativsystemet med onödiga tillbehör.

Se även:

Så vad saknas i Windows 10 Lean? Microsoft har minskat sin storlek genom att klippa ut drivrutiner, bakgrundsbilder och ett antal inbyggda program och verktyg. Medan kommandoraden finns, saknas verktyg som registerredigeraren.

Bortsett från de saknade komponenterna är Windows 10 Lean inte begränsat på något sätt, och det finns lite som hindrar användare från att lägga till de saknade verktygen manuellt om de vill.

Förekomsten av den nya versionen av Windows upptäcktes först av Twitter-användaren Lucan, som delade bilder av sina resultat och sa “Välkommen till Windows 10 Lean / CloudE / S (än en gång?) (17650). Det verkar vara kraftigt nedskuren, en x64 ren installation är ungefär 2 GB mindre än Pro. Dess utgåva-ID är 0xB7 som saknades i SDK-rubriker “:

Ett annat intressant utdrag av information är att när Windows 10 Lean är installerat i Windows 10 S-läge, men dess identifierare är Windows 10 CloudE. Det är inte klart om detta kan vara ett tecken på Windows 10 Leans möjliga framtida inriktning och Microsofts målmarknad, men det kan verkligen vara. Operativsystemet kan vara avsett för maskiner med mycket låg effekt, det kan riktas mot molnet, eller det kan finnas företagsapplikationer som ännu inte avslöjas.

Med Microsoft inte ge bort något i detta skede, allt vi kan göra är att spekulera.

0 Shares