Vänsterhänta bör undvika iPhone

0 Shares

iPhone kvar

Jag är högerhänt, men kunde lätt ha fötts som vänster eftersom både min pappa, syster och brorson är vänsterhänta. Det finns många nackdelar med att inte vara högerhänt, även om det inte är så illa som det en gång var, tack vare införandet av saker som vänsterhänt sax.

En modern fråga som du kanske inte är medveten om är att vara vänsterhänt kan allvarligt påverka kvaliteten på samtal du ringer och tar emot på en smartphone. Eller, mer exakt, på en Apple iPhone.

Enligt en rapport (pdf), beställd av Nordiska ministerrådet (och baserad på mobilsystemen i de nordiska mobilnäten och på både tal- och datatjänster), om du håller din iPhone i vänster eller till vänster sidan av ditt huvud kommer du troligen att uppleva en svagare signalstyrka, vilket kan leda till sämre samtalskvalitet och tappade samtal.

Tester utfördes på en mängd olika märken och modeller av smartphones, och resultaten var intressanta. Medan Microsoft Lumia 640 visade liten skillnad i samtalsöverföringsstyrka när den hölls i vänster och höger hand (i själva verket var vänsterhanden marginellt bättre), drabbades iPhone 6s betydligt och iPhone 6s Plus var ännu värre som du kan se i det här diagrammet nedan.

Av anledningen föreslår rapporten “för vissa telefoner tar antennedesignen inte hänsyn till kroppsförlust i olika användningspositioner. En väldesignad antennlösning har låg kroppsförlust i både höger och vänster hand”.

Det är uppenbart att Apple behöver några fler vänsterhänta personer som testar sina iPhones (något att kanske lägga till företagets mångfaldsmål).

“För många telefoner beror röstkommunikationsprestandan starkt på vilken sida av huvudet telefonen används”, avslutas rapporten.

Fotokredit: GaudiLab / Shutterstock.com

0 Shares