Varför begränsade Apple MacBook Pro (2016) till 16 GB RAM? Batteri-liv

0 Shares

apple-macbook-pro-6

Den nyligen avtäckta MacBook Pro (2016) komplett med Touch Bar har berömts och kritiserats i ungefär lika stor utsträckning. En av de största kritikerna mot Apple är att RAM är begränsat till 16 GB. Varför en sådan keps på en professionell enhet?

Apple har avslöjat att anledningen till gränsen inte är att göra med – som vissa kanske har misstänkt – att hålla nere kostnaderna (som om!), Utan snarare på grund av oro över batteriets livslängd. Resonemanget kan vara ganska sund, men den fullständiga förklaringen kanske inte räcker för att tysta kritiker helt.

Att prata med MacDaddy Apples Phil Schiller förklarar att att öka mängden minne som stöds skulle innebära att man använder RAM som förbrukar mer ström. RAM med högre strömförbrukning innebär kortare batteritid. Det var en balanshandling. Men det finns mer i beslutet, som Schiller förklarar:

MacBook Pro använder 16 GB mycket snabbt LPDDR-minne, upp till 2133 MHz.

För att stödja 32 GB minne krävs att du använder DDR-minne som inte har låg effekt och också kräver en annan utformning av logikkortet vilket kan minska platsen för batterier. Båda faktorerna skulle minska batteriets livslängd.

Han hade tidigare sagt: “Att lägga till mer än 16 GB snabbt RAM i en bärbar design vid den här tiden skulle kräva ett minnessystem som förbrukar mycket mer ström och inte skulle vara tillräckligt effektivt för en bärbar dator”. Hans senaste uttalande utvidgar egentligen bara sin första förklaring, förmodligen i hopp om att det kommer att övertyga klagande att rätt beslut fattades.

Vilken sida av staketet faller du? Vill du hellre ha ökat RAM-minnet, eller är du nöjd med mindre minne och längre batteritid?

0 Shares