Varför iPhone 6C-läckan fyllde mig med glädje och sedan fruktade

0 Shares

Jag skrev för Stuff för ett år sedan om att frukta iPhone 6, och inget jag har upplevt sedan dess har ändrat mig. Jag tycker att de nya iPhonerna är för stora och för dåliga. Jag gillar att kunna använda min 5S nonchalant i ena handen – och det faktum att jag faktiskt kan sträcka en tumme över hela skärmen. Om jag vill ha en större skärm för något använder jag min iPad. Dessutom har mina fickor en iPhone 5S helt bra, och jag vill inte ha på mig byxor som MC Hammer, bara för att göra en iPhone runt.

De smarta pengarna har alltid varit på Apple som ger relativt små uppgraderingar till iPhone 6 och 6 Plus i sommar, och fortsätter sin tvååriga cykel för större smartphoneuppdateringar. Frågetecknet var alltid vad som skulle hända med alla mindre enheter i Apples sortiment. Så mina första tankar om att se en iPhone 6C var att åtminstone Apple skulle erbjuda något nytt för människor som vill ha en mer snygg enhet. De övergavs inte! 5C skulle inte på något sätt klamra sig fast i uppställningen fram till 2027, när den skulle lura sig bredvid en holografisk iPhone 12 som ansluter till din själ!

Och sedan kom jag ihåg vad iPhone 5C är: kompromissen iPhone, på alla tänkbara sätt. Det är inte så billigt, men har ändå åldrande inre. Den finns bara i en lagringsstorlek, som på lådan säger 8 GB, men kan lika gärna säga ‘AHAHAHAHA! Lycka till att passa mycket på den här enheten eller till och med uppgradera iOS! … GB ‘. Det är botten på iPhone-stegen. På Apple HQ-kalkylblad finns det antagligen i en liten ruta märkt ‘upsell-modell’, även om du kan hävda att du inte säljer från en iPhone 5C till en iPhone 6 på samma sätt som du inte säljer från en snygg liten konvertibel till en folkbärare.

En iPhone 6C på samma sätt som 5C skulle då för mig bara vara hemskt – en iPhone 5S (2013-teknik!) I ett färgstarkt polykarbonatfodral (stiligt!), Och med den typ av lagring skulle även en ny USB-nyckelring håna på. Det skulle inte vara så mycket en uppgradering för människor som desperat vill stanna kvar i iOS-ekosystemet, men med en mindre men ändå aktuell enhet – det skulle vara en färgstark smäll över ansiktet.

Naturligtvis vet ingen utanför några få utvalda i Cupertino vad som kommer i sommar. Jag hoppas bara att Apple riktar sig till människor som vill ha en icke-gigantisk iPhone (nuvarande teknik; snygg design; bara mindre) eller helt enkelt överger den marknaden helt.

Om vi ​​får en iPhone 6C som liknar 5C för nära, vet vi alla att C står för ‘Compromise’, ‘Crap’ och ‘Crikey! Apple måste verkligen hata människor som saknar enorma tummar om de tappar detta skräp på dem ‘. Vilket är en linje som kan vara lite svår att få i den relativt kompakta rutan, därav den nattiga förkortade formen.

0 Shares