Varför ska du få Cloud Hosting för din webbplats

0 Shares

Att bygga en webbplats 2010 skilde sig mycket från att bygga en webbplats 2020. Då var det mycket färre människor som använde internet runt om i världen. De flesta människors anslutningar var mycket långsammare än den genomsnittliga anslutningen idag. Och viktigast av allt använde majoriteten av människor ännu inte smartphones och kom åt internet via mobil mycket mindre ofta.

Webbhotellplaner gav människor tillräckligt med utrymme på en delad server för att hantera den möjliga trafiken då, tillsammans med bandbredd som tillgodosåg den mer begränsade mängden data som var både prisvärd och nödvändig.

Du byggde en webbplats i ett helt annat sammanhang 2010, så varför skulle du använda samma typ av webbhotell tio år senare? Regelbundna delade värdplaner gör vad som är nödvändigt för de flesta små webbplatser, men om du driver ett företag eller förväntar dig stora trafikvolymer behöver du något mer.

Molnhotell är den naturliga utvecklingen, med tanke på förekomsten av molnbaserad databehandling idag. Här är vad du behöver veta om varför du ska få molnhotell för din webbplats.

Hur är molnhotell annorlunda?

En av de viktigaste frågorna jag får om detta ämne är hur är molnhosting annorlunda? När allt kommer omkring följer webbhotellplanerna samma format som den traditionella typen. Du kan dela bandbredd med andra webbplatser, få din egen VPS eller få dedikerad hosting. Betyder det skillnad om du använder en fysisk server eller molnet?

Det är faktiskt en ganska stor skillnad, men en som vanligtvis bara blir uppenbar över en tidsperiod. När din webbplats växer och ändras behöver du din webbhotell för att anpassa sig. Detta gäller särskilt i dagens värld som förändras i blixtens tempo. Vad som är vettigt för din webbplats idag kan verka otroligt naivt om några månader.

Hosting som använder fysiska servrar kan underlätta ändringar, men processen är långsammare och dyrare. När det gäller skalning är inget mer lämpligt än molnet.

Verkligheten är att det förmodligen inte kommer att finnas en stor brytpunkt där du inser att du behöver mer av din webbhotell. Tvärtom kommer det att finnas dagar då du behöver anpassa dig i farten, och du vill ha alternativ som inte kräver att du ändrar hela planen omedelbart.

Flytta till molnet

Om du redan har värd på en fysisk server behöver du inte flytta rakt över till molnet. Beroende på din webbplats kanske du aldrig behöver något mer än din nuvarande plan. Alternativt kanske du redan använder en dedikerad server som ger dig fler möjligheter än du någonsin behöver.

Men om du har en växande webbplats och en begränsad värdplan, gör beslutet nu att flytta din webbplats till molnhotell. Processen borde inte vara för svår, med de bästa värdleverantörerna som gör tunga lyft för dig. Det borde inte störa din webbplats för mycket, men det är bättre att göra det nu än när du plötsligt inser att du behöver den.

Internet förändras och webbhotell bör inte se ut som för ett decennium sedan. Molnhosting ger mycket mer mening i en ständigt föränderlig miljö. Gå efter en bra molnhostplan och överväg att göra om du fortfarande använder en delad fysisk server.

0 Shares