Varning: Denna hemliga webbplats kan krascha Safari, Chrome och Firefox, plus starta om din iPhone!

0 Shares

bombkrasch

För många av oss är en webbläsare vårt fönster mot världen. Det är hur vi får nyheter, skickar e-post och får tillgång till sociala medier för att hålla kontakten med vänner och familj. Moderna webbläsare, som Chrome, Firefox och Safari, är mycket mogna och stabila, vilket ger en positiv övergripande surfingupplevelse.

Tyvärr har en skadlig webbplats idag blivit viral. Om du besöker den här webbplatsen genom att antingen skriva in webbadressen eller klicka på en länk, kommer webbläsaren att krascha genom att konsumera enorma mängder RAM.

Webbplatsen är http://crashsafari.com. Var ansvarig med denna information och skicka den inte till någon som ett skämt.

Med sitt namn låter det bara som ett sätt att rikta in sig på Apples webbläsare, men Chrome och Firefox påverkas också. På min bärbara Ubuntu-dator, som kör Chrome, frös hela webbläsaren. Jag var tvungen att stänga den för att fortsätta. Vissa Chrome på Windows-användare rapporterar att endast den fliken kraschar.

På en Apple-dator som kör iOS eller OS X kraschar Safari. Faktum är att klicka på länken på min iPhone får smarttelefonen att starta om helt. Detta är ett enormt besvär och ganska läskigt också. iOS ses ofta som säker, men det är skrämmande.

Medan det kan hävdas att detta inte är något annat än en prank-värdig olägenhet, kom ihåg – vissa människor arbetar uteslutande i webbläsaren. Detta kan leda till att viktigt arbete går förlorat. Att starta om en iOS-enhet helt kan orsaka massor av förlorad appdata.

Förhoppningsvis kommer de stora webbläsartillverkarna att korrigera denna sårbarhet, ASAP. Medan du kan varna människor från att klicka på den länken är det lätt för pranksters att dölja det bakom URL-förkortare så det är inte uppenbart. Dessutom är jag säker på att många andra kommer att kopiera koden och använda den med andra domännamn också.

Fotokredit: Fotonium / Shutterstock

0 Shares