Varning: Google kan radera dina Android-säkerhetskopior utan varning

0 Shares

smartphone-moln-backup

Du uppskattar aldrig värdet av en säkerhetskopia förrän du behöver Det. När du funderar på hur mycket vi alla använder våra telefoner idag, innehåller våra telefoner en mängd data – och det är vettigt att säkerhetskopiera det.

Om du använder en Android-smartphone kan du använda en automatiserad säkerhetskopieringsfunktion för att skydda data från din telefon genom att säkerhetskopiera den till Google Drive. Med dina data lagrade i molnet kanske du tycker att allt är bra – men Google kan ta bort dina säkerhetskopior utan att ge dig någon varning.

Det låter som fullständig galenskap, men det är sant. Om Google tror att du inte använder din enhet verkar det tro att du inte längre behöver den data du har säkerhetskopierat och kommer att ta bort den. Du kommer inte att få en text, ett meddelande eller ett e-postmeddelande – dina data kan bara nukedas.

Säkerhetskopieringsfunktionen “är inte ny, men den har blivit framträdande av en Nexus 6P-användare som publicerade till Reddit med namnet Tanglebrook:

PSA: Google tar bort din Android-säkerhetskopia om du inte använder en Android-telefon på två månader

Jag blev helt förbluffad av detta, och nu är alla mina Android-inställningar, wifi-lösenord och data för minst 50 appar borta.

Jag behövde återbetala min 6P för ett par månader sedan och har använt en gammal iPhone tills jag hittar en bra Android-ersättning. Förra veckan tittade jag slumpmässigt på min Google Drive Backup-mapp och Android-säkerhetskopian för min 6P saknades. Efter att ha freakat lite, hittade jag det här. Att kontakta Drive-support bekräftar att det inte finns någon återställning.

Det fanns ingen varning från Google. De har precis raderat mina uppgifter. Det finns tydligen ett utgångsdatum som dyker upp under säkerhetskopian om jag hade kontrollerat mappen Backup tidigare, men det var ingen avisering, ingen e-post, inget proaktivt meddelande alls, och viktigast av allt, inget alternativ att använda 100 GB av min Drive-lagring för att behålla min jävla säkerhetskopia.

Så varför varnar Google inte folk för detta? Tja, tekniskt sett är det det. Ta en titt på supportsidorna för Google Drive så läser du följande:

Vad händer när din säkerhetskopia går ut

Din säkerhetskopia förblir så länge du använder din enhet. Om du inte använder enheten på två veckor kan du se ett utgångsdatum under din säkerhetskopia.

Exempel: “Går ut om 54 dagar.”

Så om du åker iväg på semester i ett par veckor och lämnar telefonen hemma, när du återvänder från din tid borta, har Google redan börjat nedräkningen för att radera dina data. Chansen är att du kommer att använda din telefon när du återvänder, men det finns säkert omständigheter under vilka detta kanske inte är fallet (du kan t.ex. byta till en annan enhet ett tag) – och sedan kommer dina data att gå förlorade för alltid .

Du har blivit varnad.

Bildkredit: Kreativ kalif / Shutterstock

0 Shares