Varning: Växlar i iOS 11 Control Center låter dig inte stänga av Bluetooth eller Wi-Fi

0 Shares

ios-11-kontrollcenter

Estetiken i det nya kontrollcentret i iOS 11 har varit källan till nöjen, debatt och avsky i olika åtgärder. Men att sätta utseendet åt sidan en stund, människor som uppgraderar till iOS 11 har varit besvikna över att upptäcka att växlarna för Bluetooth och Wi-Fi i Control Center faktiskt inte stänger av Bluetooth och Wi-Fi.

Av orsaker som är mest kända för Apple växlar kopplingen från trådlösa nätverk och Bluetooth-enheter, men de två radioapparaterna förblir aktiverade. Medan ändringen av funktionalitet omfattas av Apples supportdokumentation är det inte något som är uppenbart för användarna. Det är oerhört ointuitivt, tappar batteriets livslängd och kan enligt säkerhetsforskare lämna iOS-enheter öppna för att attackera.

Se även:

Apple förklarar att: “I iOS 11 och senare, när du växlar till Wi-Fi- eller Bluetooth-knapparna i Control Center, kommer din enhet omedelbart att kopplas bort från Wi-Fi- och Bluetooth-tillbehör.” Företaget säger att “både Wi-Fi och Bluetooth kommer att fortsätta vara tillgängliga, så att du kan använda AirDrop, AirPlay, Apple Pencil, Apple Watch, kontinuitetsfunktioner som Handoff och Instant Hotspot och Location Services.”

Säkerhetsforskaren Andrea Barisani var en av de första som märkte problemet och delade nyheterna på Twitter:

Den nya metoden för att faktiskt inaktivera Wi-Fi är ganska mer invecklad eftersom du behöver besöka Inställningar och gå till Wi-Fi- eller Bluetooth-sektionerna.

Även funktionaliteten i Control Center-växlarna är lite konstig eftersom den inte är permanent. Apples supportsidor avslöjar:

Medan Wi-Fi är inaktiverat inaktiveras även automatisk anslutning för alla närliggande Wi-Fi-nätverk tills: Du aktiverar Wi-Fi i Kontrollcenter. Du ansluter till ett Wi-Fi-nätverk i Inställningar> Wi-Fi. Du går eller kör till en ny plats. Klockan är 05:00 lokal tid. Du startar om enheten.

Detsamma gäller Bluetooth, och Apple har inte förklarat varför växeln inte överlever en omstart och varför inställningar automatiskt återaktiveras klockan 5 på morgonen.

Vad tycker du om det nya standardbeteendet?

0 Shares