Varning: Windows 7 tappar stöd, men också den här populära versionen av Ubuntu Linux!

0 Shares

Windows 7 är ett bra operativsystem – det finns en anledning till att så många datoranvändare har hållit fast vid det. Vi kan också tacka den hemska Windows 8 för att skrämma människor från att uppgradera, antar jag. Windows 8.1 var bättre, och Windows 10 är faktiskt ganska bra, men ingen är älskad som Windows 7 är.

Tyvärr dödar Microsoft Windows 7 för de flesta användare – det når sin livslängd på bara två dagar, den 14 januari. Efter det datumet stöds Windows 7 inte (förutom företag som väljer att betala för utökat stöd) – du måste vara en dåre för att fortsätta använda det operativsystemet. Du bör uppgradera till Windows 10 ASAP eller byta till ett Linux-baserat operativsystem.

Med allt detta sagt är Linux inte “vara alla och sluta allt” när det gäller support. Microsoft stödde Windows 7 till exempel i mer än 10 år – mycket respektabelt. I jämförelse stöder Canonical inte ens sina versioner av Ubuntu för 10 som inte är LTS (Long Term Support) månader.

Allvarligt, folk, om du kör en icke-LTS-variant av operativsystemet får du ett skrattretande 9 månaders stöd! Det skulle vara som att Windows 7 tappade stöd 2010. Patetiskt. Om du kör Ubuntu 19.04 kommer du att förlora stöd den 23 januari 2020.

Naturligtvis, med Ubuntu, kommer inte alla versioner av operativsystemet att förlora stöd efter bara 9 månader. Om du väljer en LTS-version av Ubuntu, till exempel Ubuntu 18.04 LTS (Bionic Beaver), får du fem års gratis support. När det gäller Bionic Beaver slutar gratisstödet i april 2023, men du kan betala för förlängt stöd i ytterligare fem år.

LÄS OCH: Plugable tillkännager 2,5 Gigabit USB-C Ethernet-adapter för Windows, Mac och Linux

Med andra ord kan du få 10 års stöd med Ubuntu, även om du måste betala för hälften av det. Windows 7 stöddes i mer än ett decennium – utan kostnad. Säg vad du vill om Microsoft, andra Linux-användare, men du måste respektera dess många års stöd.

I slutändan, om du fortfarande kör antingen Microsofts Windows 7 eller Canonicals Ubuntu 19.04 har du några stora beslut att göra den här månaden. Om du hamnar i någon av dessa grupper, vänligen dela med mig av din uppgraderingsplan i kommentarerna nedan.

Fotokredit: Tatiana Ivleva / Shutterstock

0 Shares