Vattentätningsalternativ för smartphones 2017

0 Shares

iphone-7-vatten

Efter lanseringen av flaggskeppsenheter som iPhone 7 och Samsung Galaxy S7 2016 är vattentåliga telefoner nu det snabbast växande segmentet i smartphone-industrin. Men vad betyder detta för handdesign 2017?

Låt oss ta en titt på ny forskning från IDC och förklara hur hydrofob nano-beläggningsteknik kan stödja OEM-företag när de vill integrera denna alltmer eftertraktade funktion.

Konsumentförväntningarna förändras alltid

2016 såg vi att mobiltelefonens design förändrades dramatiskt. Två av de ledande tillverkarna, Samsung och Apple, införlivade slutligen flytande inträngningsskydd i utformningen av sina flaggskeppsmodeller och konsumenternas förväntningar har aldrig varit tydligare. YouGov upptäckte också att, när man väljer en enhet, efter batteritid och splittriga skärmar, var vattenmotstånd det viktigaste inslaget som påverkar konsumenternas beslut.

IDC upptäckte att vätskeskador nu är den näst vanligaste orsaken till telefonskador, efter splittrade skärmar – svarar för en tredjedel av reparationerna (35 procent). Detta är ingen överraskande siffra; för den vanliga användaren varje dag kan oavsiktliga stänk och spill hända lätt, så det är lätt att se varför vattenmotstånd mycket snabbt har blivit en förväntad funktion på smartphones.

Endast en av 13 tillverkare skyddar mot vätskeskador trots efterfrågan

Förvånansvärt uppskattar IDC också att över 900 000 smartphones skadas av vätskor varje dag. För ett så högt antal, varför erbjuder endast 27 av de 360 ​​tillverkare som spåras i rapporten någon form av vätskebeständighet? Förbättring av smarttelefons motståndskraft mot spill, stänk och svett är helt klart en av de viktigaste lösningarna för kundnöjdhet.

Följaktligen måste antalet tillverkare som erbjuder detta motstånd öka i linje med konsumenternas efterfrågan, och jag tror helt och hållet att 2017 kommer att vara året det händer. För att säkerställa kundnöjdhet, lojalitet och i sin tur intäktsökning, måste en viss nivå av vattenresistens vara mer än bara en funktion på avancerade enheter.

Sändningar av smartphones som erbjuder en viss skyddsnivå mot vatten eller andra vätskor ökade under de första 6 månaderna 2016 och ökade med 45 procent, medan transporter av enheter utan sådant motstånd minskade med 17 procent under samma period. Detta bekräftar bara vad 2017, 2018 och kanske 2019 kan ha i beredskap för tillverkare som inte använder denna teknik.

Två av de banbrytande tillverkarna av mobiltelefoner som har erbjudit vattenbeständighet som standard har varit Motorola och Sony. Nu när Samsung och Apple har följt efter på sina senaste avancerade enheter växer andelen vätskebeständiga enheter på marknaden i år för år, och de kommande tolv månaderna kommer inte att vara något undantag.

Tillkännagivandet av iPhone 7 har haft en särskilt stor inverkan på marknaden och vi har sett intresset och förfrågningar från andra tillverkare som letar efter vattentäta lösningar på P2i, eftersom tillverkarna inser att status quo i branschen har förändrats.

Vad är lösningen?

Tillverkare måste väga upp sina alternativ förr snarare än senare, för hur de kommer att närma sig framtiden för handenhetens design. Vanligtvis finns det två huvudkategorier som de kan överväga att lägga till skydd mot flytande smartphones idag. De flesta tillverkare vänder sig till mekaniska lösningar som packningar och tätningar för att erbjuda fullständigt skydd. Men frågor som värmehållning och det faktum att de ökar kostnaden och komplexiteten för handenhetens design innebär att mekanisk tätning inte nödvändigtvis är silverkulan när det gäller vätskeskydd.

Fysiska tätningar och packningar är perfekta för helt nya enheter; skydd och portar kan ge ett högt skydd mot vätskeskador. Dock kan varje droppe eller böj äventyra förseglingen och därmed deras förmåga att upprätthålla de annonserade nivåerna av vattenskydd som levereras. Alla lock måste också vara intakta och stängda hela tiden för att förhindra att vätska eller damm kommer in i enheten, så det finns inget utrymme för glömska.

Vad sägs om hydrofobt?

Ytbeläggning är ett annat alternativ som fler och fler tillverkare börjar dra nytta av. När vätningsvinkeln i en testmiljö är mer än 90 grader definieras ytbeläggningen som hydrofob. Vätskor rullar helt enkelt av den hydrofoba beläggningen på grund av den låga ytenergin som en belagd anordning genererar. Beläggningen är i princip osynlig och kan appliceras på vilken typ av enhet som helst utan att det påverkar de elektriska kretsarna eller komponenter som högtalaren eller mikrofonen.

Att erbjuda hydrofob nano-beläggning skapar en avstötande yta och bibehåller högre skyddsnivåer jämfört med standardbeläggningar. Nano-beläggning är ett mer ekonomiskt lönsamt alternativ jämfört med fysiska mekaniska tätningar, vilket möjliggör massanvändning och integration med produktionscykeln, perfekt för tillverkare som inte har resurser eller tid att leverera en fullständigt testad fysisk vätskebarriär.

Detta alternativ håller också kostnaderna nere för konsumenterna när de köper sin nya mobiltelefon genom att inte avsevärt öka kostnaden för tillverkning av en telefon. För vardagslivets prövningar tål det de dagliga olyckor som de flesta människor upplever orsakade av regn, kondens, svett och rinnande vatten.

De som letar efter en mycket högre skyddsnivå för användning i hårdare miljöer och terräng, är en robust enhet fortfarande förmodligen det mest förnuftiga alternativet, som lägger estetik och design på bakbrännaren.

Slutsats

För mig visar IDC: s forskning den enorma marknadsmöjligheten för denna typ av teknik. Motorola-telefoner erbjuder redan en vattenbeständighet på alla enheter som nu finns i deras produktserie, vilket visar att det kan uppnås på ett sätt som är kostnadseffektivt för både tillverkare och konsumenter.

En relativt billig lösning som ger en stark avkastning på investeringen, med användningsfall till flera produktprispunkter, hydrofob nano-beläggning är massmarknadens svar på att göra stora delar av smarttelefonmarknaden vattentålig mycket snabbt. Ur en rent estetisk synvinkel finns det nu lite som skiljer ett antal smarttelefonenheter från varandra, så funktioner och funktionalitet kommer alltmer att komma i fokus och vattenmotstånd kommer att vara en viktig del av en smartphones DNA 2017.

Ady Moores är koncernchef för vätskeavvisande nano-beläggningsutvecklare P2i. Ady har tidigare varit finansdirektör och stödde P2is snabba tillväxt från uppstart till omfattande, lönsam verksamhet.

Publicerad under licens från ITProPortal.com, en Future plc-publikation. Alla rättigheter förbehållna.

0 Shares