Vem bryr sig om vad Trump tycker om Europas rekordböter för Google?

0 Shares

Trump ballong

Det är bara dagar sedan Europa slog Google med rekordböter för vad det beskrev som “mycket allvarligt olagligt beteende” i ett antitrustärende om företagets missbruk av Android för att dominera tävlingen.

Det är inte förvånande att många människor inte bara har en åsikt om hur Google har handlat utan också om EU-kommissionens beslut. Bland dem med en åsikt att dela är ingen annan än Donald Trump som använde böterna som ett sätt att måla USA som ett offer i händerna på Europa.

Se även:

Det kommer att chocka ingen att president Trump lyckades hitta ett sätt att ta beslutet mot Google personligen och kritiserar det som ett demonstrativt exempel på att Europa utnyttjar USA. När han beskrev sökjätten och Android-tillverkaren som “ett av våra stora företag” använde han Twitter för att klaga bittert över det lagliga beslutet och sa: “Jag sa till dig det! Europeiska unionen slog bara en böter på fem miljarder dollar på en av våra stora företag, Google. De har verkligen utnyttjat USA, men inte länge! “

Trump har uppenbarligen rätt till sin åsikt att Europa har utnyttjat USA – oavsett om det finns bevis för att stödja detta påstående – men han verkar glömma att hans åsikt om lagen i andra delar av världen inte ‘ spelar ingen roll. Google visade sig ha brutit mot europeisk lag och fick ett straff som ett resultat – ungefär som hur Trump har valt att slå andra länder med sanktioner, förutom den här gången har det gjorts genom domstolarna.

Den amerikanska presidentens ogillande med Europeiska unionen är ingen hemlighet; han har öppet beskrivit blocket som en “fiende”. Som noterats av Reuters, men det skulle betraktas som “ovanligt men inte oerhört för tjänstemän att kommentera beslut av verkställare i andra jurisdiktioner”, kommer få att bli förvånade över att beslutet inte var något han tyst kunde gräva på.

Vad både Trump och Google behöver inse är att för att kunna verka i olika delar av världen måste du spela efter reglerna i dessa delar av världen – oavsett om du gillar det eller inte. Att kasta en vass passform om det kommer inte att göra någon skillnad eller göra någon tjänst.

Bildkredit: John Gomez / Shutterstock

0 Shares