Verifierade konton kommer till WhatsApp

0 Shares

whatsapp-verifierad

På olika sociala medieplattformar är att uppnå ett verifierat konto ett stort mål för användarna. Det har varit tillgängligt på Facebook ett tag och Twitter-användare från alla samhällsskikt kan ansöka om verifiering. Snart kommer WhatsApp att läggas till i den här listan.

Meddelandeappen – som ägs av Facebook – har inte bara börjat verifiera vissa affärskonton utan planerar också att släppa en fristående app som gör det möjligt för företag att chatta med kunder.

WhatsApp har inte gjort något officiellt meddelande om kontoverifiering, men nyheterna är tillgängliga för alla att se på sin webbplats. För tillfället är verifiering en del av ett pilotprogram, men det finns liten anledning att tro att det inte kommer att ha en bredare lansering för länge.

Över på WhatsApp FAQ, det finns en sida dedikerad till verifierade företagskonton:

WhatsApp utforskar sätt för dig att kommunicera med de företag som är viktiga för dig.

Vissa företagskonton har verifierats av WhatsApp. Om du ser ett grönt märke bredvid en kontakts namn betyder det att WhatsApp har bekräftat att telefonnumret för denna kontakt tillhör ett företagskonto.

I samband med detta har WABetaInfo analyserat WhatsApp-koden och fastställt att företaget arbetar med en app som heter WhatsApp Business. En jobblista har också upptäckts för en roll som hänvisar till en “WhatsApp Business-app för Android.”

0 Shares