Vill du hacka en iPhone? Cellebrite-hackverktyg finns på eBay

0 Shares

Lego man hacka iPhone

iPhones är kända för sin säkerhet – till och med att även brottsbekämpande myndigheter har problem med att få tillgång till deras innehåll. Ett israeliskt företag, Cellebrite, blev känt när det visade sig att hackningsverktyg det gjorde tillverkades av den amerikanska regeringen för att knäcka låsta iPhones … och nu finns dess hackverktyg tillgängliga att köpa på eBay.

För så lite som $ 100 – $ 1000 kan du få tag på en begagnad Cellebrite-utrustning (en bråkdel av det vanliga försäljningspriset). För bara några Benjamins kan du få en Cellebrite UFED (Universal Forensic Extraction Device) och använda den för vad du än tycker om.

Se även:

Helt ny, en iPhone-hackningsenhet från Cellebrite ger dig tillbaka flera tusen dollar, så utsikten att ta en från den välkända auktionssidan för en bråkdel av detta kommer att glädja många människor. Som konstaterats av Forbes är Cellebrite inte glad att upptäcka att dess hårdvara dyker upp för försäljning på eBay där den kan falla i någons händer – och förståeligt så.

Det är inte klart var dessa enheter kommer ifrån, men med tanke på att de vanligtvis tillhandahålls till polis och myndigheter är antalet källor begränsat. Forbes rapporterar:

I stället för att returnera UFED: erna till Cellebrite så att de kan tas ur drift ordentligt verkar det som om poliser eller andra personer som har förvärvat maskinerna slår dem och inte torkar dem ordentligt. Cybersäkerhetsforskare varnar nu för att värdefulla falldata och kraftfulla polishackingsverktyg kan ha läckt ut som ett resultat.

På Twitter delade Hacker Fantastic videofilmer av en enhet i aktion:

Cellebrite försäljningsvillkor tillåter inte någon som köper utrustning från företaget att sälja den utan tillstånd. Företaget ber att köpare som är färdiga med hårdvaran returnerar den så att den kan tas ur drift ordentligt. Utan att detta steg tas finns det en enorm potential för missbruk, liksom chansen att en begagnad enhet redan kommer att ha privat data extraherad på den – som namn, IMEI, chattloggar och mer.

Bildkredit: MeskPhotography / Shutterstock

0 Shares