Vill du ladda ner Huawei EMUI-bilder? Tuffa … de har försvunnit!

0 Shares

huawei-emui-rom-borttagning

Ut ur det blå och utan en ordentlig förklaring har Huawei hämtat EMUI-bilder från sina webbplatser. Den som letar efter en ROM för sin smartphone har nu tur.

Även om det kinesiska företaget hänvisar till att vilja ge användarna en “bekvämare och tillfredsställande uppdateringstjänst” är det inte riktigt klart vad detta innebär i praktiken. Bilderna kan visas på en ny dedikerad webbplats, men för tillfället förblir Huawei snävt om vad som händer.

Om du besöker nedladdningssidan hälsas du av ett meddelande som informerar dig om bristen på nedladdningar. Du kan stänga det här meddelandet, men om du klickar igenom någon av de 39 telefonerna som listas på sidan kommer du att upptäcka att nedladdningslänkar verkligen har tagits bort.

Ett meddelande på Huawei-webbplatsen lyder (stavfel och konstig skiljetecken med tillstånd av Huawei):

För att leverera en bekvämare och tillfredsställande uppdateringstjänst tillhandahåller Huawei nu endast onlineuppdateringar för sina telefoner, bord etc. SD-kortuppdateringspaket levereras inte längre. Vid denna tidpunkt kommer alla SD-kortuppgraderingspaket att tas bort från webbplatsen och nedladdningssidan kommer att stängas.

Om du behöver en ROM för din Huawei-telefon eller surfplatta, måste du antingen vänta tills företaget får sin verksamhet tillsammans eller se om du kan ladda ner den från andra källor.

0 Shares