Vissa MacBook Pro SSD-enheter kan misslyckas – Apple lanserar gratis serviceprogram

0 Shares

MacBook pro 2017

Apple har upptäckt ett problem med ett “begränsat antal” SSD-enheter som används i icke-Touch Bar 13-tums MacBook Pro som kan leda till enhetsfel och dataförlust. De bärbara datorerna i fråga såldes året mellan juni 2017 och juni 2018.

Apple har lanserat ett serviceprogram som gör det möjligt för dem med drabbade enheter – 128 GB och 256 GB-modeller – att ta upp problemet gratis. Problemen har kommit fram precis som företaget lanserade ett gratis program för iPhone X-skärmbyte till personer som lider av ett “ghost touch” -problem.

Se även:

Apple säger inte att de problematiska enheterna kommer att bytas ut, bara att de kommer att “servas”. Det finns helt klart en viss brådska, eftersom företaget säger att det “rekommenderar att din enhet servas så snart som möjligt”.

Problemet påverkar bara specifika MacBook Pro-modeller, så du måste kontrollera om du kvalificerar dig. Apple förklarar hur du kan göra detta:

Välj Om den här Mac från Apple-menyn i det övre vänstra hörnet på skärmen. Bekräfta att din modell är “MacBook Pro (13-tums, 2017, två Thunderbolt 3-portar)”.

Du kan kontrollera om din MacBook Pro är kvalificerad, gå över till tjänsteprograms webbplats och ange din bärbara dators serienummer.

0 Shares