Vivaldi 3.2 för Android och Chromebook avslöjar spårförbättringar

0 Shares

En vecka efter lanseringen av Vivaldi 3.2 för skrivbordet har Vivaldi Technologies släppt Vivaldi 3.2 för Android och Chromebooks.

Den nya Android-byggnaden lägger till flera förbättringar av dess inbyggda spårnings- och annonsblockeringsverktyg, plus använder ännu mer botten av användargränssnittet. Det följer på förra veckans skrivbordsutgåva, som förbättrade webbläsarens pop-out-videofunktion med tillägg av en avstängningsknapp.

Vivaldi för Android lanserades officiellt tillbaka i april med både inbyggd tracker och annonsblockering, och som med det mesta av Vivaldis utveckling har funktionerna utvecklats snabbt en gång i naturen. I det här fallet får blockeraren två funktioner för att föra den närmare i linje med skrivbordets inbyggda verktyg: tillgång till fler blockeringslistor plus stöd för att lägga till anpassade listor.

Källor inkluderar regionspecifika listor och användare kan importera anpassade listor från andra källor, till exempel Vivaldi på skrivbordet. Gå till ‘Sekretess> Tracker och annonsblockering’ och välj antingen ‘Hantera spårningskällor för spårning’ och ‘Hantera tjänster för annonsblockering’ för att ställa in det.

Den andra nya funktionen visar Vivaldis förmåga att svara på användarens feedback. Efter att användare begärde appen att lägga till mer funktionalitet i bottenpanelen gav den första officiella versionen användarna möjlighet att växla mellan olika panelfunktioner. Nu i Vivaldi 3.2 för Android kommer användarna att hitta ytterligare flikhanteringsalternativ har flyttats hit, så att de enkelt kan växla mellan öppna, privata, nyligen stängda och synkroniserade flikar.

På andra håll, i ett försök att ge ytterligare enhetlighet mellan skrivbord och mobil, har Vivaldi bytt namn på Tab Tab som Tab Bar – aktiverat som standard, det erbjuder ett annat sätt att visa, öppna och växla mellan flikar på liknande sätt som skrivbordsversionen.

Det finns också utlovade förbättringar av snabbuppringning – nu växlar bakgrundstemat lättare till mörkt läge. Det finns också förbättringar av att surfa i liggande läge, vilket tilltalar surfplattor och Chromebook-användare, med den nedre stapeln som standard försvinner för att ge mer skärmfastigheter för webbsidor. Synkroniseringsfunktionen tar nu över en användares profilbild från andra enheter, och en stor åtgärd bör ta bort alla fel från Vivaldis “Kopiera till anteckning” -funktion.

Uppdateringen följer en vecka efter att Vivaldi 3.2 för skrivbordet fokuserade på en enda förbättring av dess Pop-out-videofunktion i form av en stängningsknapp.

Användare kan ladda ner Vivaldi 3.2 för enheter som kör Android 5.0 eller senare samt Chromebooks. Dessutom finns Vivaldi 3.2 för Windows (32-bit), Windows (64-bit), Mac och Linux.

0 Shares