Vivo lanserar Y83-telefon med Full View Display i Indien, priset börjar Rs. 14,990

0 Shares

Vivo har lagt till en ny medlem i sin Y-serie telefoner i Indien med lanseringen av den nya Y83-smarttelefonen i landet. Telefonen kommer att vara en till i det växande mellanklassegmentet och har lockande specifikationer som matchar.

Det inkluderar en 6,22-tums HD + -skärm med ett bildförhållande på 19: 9, vilket Vivo hävdar ger 15,5 procent mer visningsområde jämfört med telefoner med 16: 9-bildförhållande. Den nya Y83 är också en annan smartphone som har ett skår på toppen som kompletteras med en tunn haka i botten, något som Vivo hänvisar till som FullView Display 2.0. Det som är kopplat till 2,5D-baksidan ger smarttelefonen ett snyggt och snyggt utseende.

Enheten drivs av en MediaTek Helio P22 oktakärnprocessor som fungerar i konjugering med 4 GB RAM och 32 GB ROM. Den senare kan utökas till max 256 GB. Ett 3260 mAh batteri håller lamporna tända.

När det gäller optik kommer Y83 med en enda 13 MP högupplöst kamera som typ av trend med dubbla objektiv bakre kamera som nästan har blivit mer av normen än annars. Den primära kameran stöds dock av Phase Detection Auto Focussing-teknik som gör det möjligt att ta bilder på språng.

Framsidan får en 8 MP selfie-kamera som återigen drar nytta av en AI Face Beauty-funktion. Detsamma möjliggör detektering av motivets funktioner som kön, ålder, hudton, struktur samt de omgivande ljusförhållandena. Det förbättrar sedan bilden med hänsyn till ovanstående funktioner.

En annan unik aspekt av nya Y83 är dess införlivande av en delad skärmfunktion. Detsamma aktiveras genom att glida ner på skärmen med tre fingrar medan den stora 19: 9-skärmen säkerställer att det finns gott om skärmfastigheter för bekväm visning. Färgalternativ för telefonen inkluderar svart och guld.

”Vivo är engagerad i att introducera innovativa produkter för att möta konsumenternas ständigt föränderliga krav. Vi är glada att presentera Vivo Y83 i vår Y-serie produktportfölj med enastående prestanda och överlägsna kamerafunktioner till en idealisk prispunkt, ”sade Vivo CMO Jerome Chen under lanseringen.

Telefonen kan utnyttjas från både Flipkart och Amazon samt från företagets egen webbutik.

0 Shares