Vodafone Smart N9 recension

0 Shares

Att hantera förväntningar är nyckeln till Smart N9, eftersom den inte är en stark artist.

Även enkla jobb som att bläddra igenom mediatunga webbsidor kan förvandlas till en jävlig röra. Du kan förvänta dig en märkbar fördröjning mellan att trycka på en apps ikon och att den öppnas, och mer krävande appar och spel dras med i en ganska ledsen takt.

Du kan glömma att spela spel som Playerunknowns Battlegrounds, medan det kommer att köras med lägsta möjliga inställningar, men oddsen för att komma ut mot 99 andra spelare är små på grund av bildspel som bildfrekvenser.

Detta beror till stor del på Mediatek-processorn, som kan ha fyra kärnor, men bara kör dem vid 1,3 GHz. Ett lågt 2 GB RAM-minne är också långt ifrån optimalt för moderna versioner av Android.

Naturligtvis talar vi om en budgetfläkt, här. Prestanda kommer alltid att vara en kompromiss, och om du försöker spendera så lite som möjligt på en telefon är det något du måste tåla.

Men när Moto G6 Play klarar att vara helt smidig när du surfar, de flesta appar och Android-startskärmen, och till och med spelar några spel utan fruktansvärda bildhastigheter, är det ett mysterium om varför du tål N9: s begränsade kraft.

16 GB inbyggt lagringsutrymme är inte mycket, och ur lådan har nästan hälften av det redan tilldelats. Du kan lägga till ett microSD-kort för mer kapacitet, men N9 stöder endast officiellt upp till 32 GB-kort.

N9: s sparande nåd är dess 2900 mAh batteri, vilket är större än vad du normalt skulle hitta i en nybörjartelefon. Även om den måste driva en ganska stor skärm, kan den fortfarande få dig en hel dag på full laddning.

Det är inte riktigt sant om du gör något mer än att surfa, samtal, texter och sociala medier. I synnerhet videouppspelning tar en avgift på din återstående juice, liksom spel. Två filmer i full längd torkar dig ganska mycket, och glöm inte att laddning fortfarande behöver en microUSB-kabel.

0 Shares